Mobil cihazların Compex bayramı

Güncelleme Tarihi:

Mobil cihazların Compex bayramı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2007 00:00

24 - 27 Mayıs tarihleri arasında Lütfi Kırdar Rumeli Fuar Merkezi’nde düzenlenen Compex 12. Uluslararası Tüketici Elektroniği Şovu toplam 112 bin ziyaretçinin akınına uğradı. Fuarın en ilgi çekici yönlerinden biri de sergilenen mobil teknolojiler oldu.

COMPEX Consumer 12. Uluslararası Tüketici ve Ev Elektroniği Şovu, teknoloji dünyasındaki son yenilikleri dört gün boyunca Lütfi Kırdar Rumeli Fuar Merkezi'nde meraklıların ilgisine sundu. Fuar, sergilenen yeni teknolojilerle ve göz alıcı etkinlikleriyle olduğu kadar sergilenen mobil teknolojilerle de ilgi çekti.

Palm’In Windows ataĞI

Palm’ın Windows Mobile işletim sistemiyle çalışan ilk akıllı cep telefonu olan Treo 750, Altera standında kullanıcılarla buluştu. Normalde PalmOS işletim sistemiyle çalışan ürünler hazırlayan Palm, Windows Mobile 5 tabanlı olmasına rağmen bu üründe de etkileşim ve performansa yönelik bazı düzenlemeleri esirgememiş. Treo 750, daha önceki Treo modellerinde kullanılan ergonomik klavye tasarımına ek olarak geliştirilmiş e.posta uygulaması, mesajları gönderene göre gruplayabilme, bütünleşik takvim, resimli arama ve 3. kuşak gibi yenilikler içeriyor. Kullanımı gayet güzel olan cihaz ilk aşamada Turkcell tarafından satışa sunulacak.

AçIk kaynak eĞlence

Smart Business Solutions stadındaki taşınabilir eğlence kavramına yeni bir yaklaşım getiren GP2X de fuarın ilgi çeken ürünlerindendi. GP2X, açık kaynak kodlu işletim sistemi sayesinde üzerinde binbir çeşit uygulama geliştirmeye ve koşturmaya izin veren, oyun konsolu gibi tasarlanmış kişisel bir eğlence aracı. Cihazın üzerine emülasyon programları yükleyip oyun oynamanız, film seyredip müzik dinlemeniz, hatta klavye, fare ve monitör bağlayıp Linux yüklü bir bilgisayar gibi kullanmanız bile mümkün.

ŞIklIKİÇİN LG Prada

Tüketici elektroniği konusunda önde gelen firmalardan LG’nin ünlü moda markası Prada ile birlikte tasarladığı LG Prada cep telefonu da fuarda sergilenen ürünler arasındaydı. Yavaş yavaş Türkiye pazarına giren bu cep telefonu, oldukça sade biçimde dizayn edilmiş ve üzerinde açma kapama haricinde neredeyse başka tuş yok. Telefonu kullanmak istediğinizde, parlak siyah ekran aydınlanıyor ve telefonun fonksiyonlarına dokunarak erişmenizi sağlıyor. Telefonla işiniz bittiğinde yeniden ilk baştaki etkileyici siyahlığına bürünüyor.

MOBİLKELEBEKLER

Fujitsu Siemens, dizüstü bilgisayarlarıyla katıldığı fuarda mobil teknoloji alanındaki yeniliklerini göz önüne serdi. Sergilenen modellerden LifeBook Q2010, firmanın 3. Kuşak UMTS mobil erişimi destekleyen ilk model olarak dikkat çekiciydi. Çevrimiçi bilgi ve uygulamalara geniş bant mobil İnternet üzerinden erişmeyi hedefleyen bu yenilik, üst düzey yöneticilerin işleriyle sürekli bağlantıda olabilmelerini sağlıyor. Model 2 santimden daha ince ve sadece 1 kilogram ağırlığında.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!