Mizah hikâyesi gibi gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Mizah hikâyesi gibi gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2013 16:54

İNTERNET Andıcı davasından 6,5 yıl hapis cezasına mahkum olan, 2 yıl hapis yattıktan sonra geçen ağustosta tahliye edilen Albay Ziya İlker Göktaş, hakkındaki yakalama kararı “UYAP” sisteminden düşürülmediği için iki ay içerisinde üç kez gözaltına alındı. Göktaş tahliyesinin ardından TSK’ya emeklilik başvurusu yaptı ve geçen ay emekli oldu. Ancak Göktaş iki ayda üç defa “T.C. hükümetini yıkmaya teşübbüs” suçundan gözaltına alınıp serbest bırakıldı. Albay Göktaş, polisler arasında bile espri konusu olan yakalanma hikayesini Hürriyet’e, şöyle anlattı:

Haberin Devamı

“Hakkımda İnternet Andıcı davasındaki yakalama kararı sistemden kaldırılmamış. İki ay önce cep telefonum çalındığı için Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmaya gittim. Ancak işlemler sırasında sistemden arandığım çıkınca beni gözaltına aldılar. Mahkemeye çıkarıldım ve gerçek anlaşılınca serbest bırakıldım.

"CEZAEVİNDE YAKALANDIM"

Geçen ay daha emekli olmamıştım, Tekirdağ Cezaevi'ne bir arkadaşımı ziyarete gittim. Çıkış da nöbetçi komutan koluma yapıştı. ‘Komutanım siz aranıyorsunuz’ dedi. Bölük komutanının odasına gittik. Saatlerce konuyu aydınlatmak için uğraştık. Mahkemeden yazı fakslandı. Beni bıraktılar.

"EVE GİTMEDİM"

Geçen cuma günü de ben yokken evime dört polis gelmiş. Arandığımı söylemişler. Eşim arayıp bilgi verdi. Yine aynı mesele olduğunu bildiğim için eşimi sakinleştirdim. Ama haftasonu eve gitmedim. Şimdi gitsem hafta sonunu emniyette geçirecektim. Bu sabah erkenden emniyete gittim. Polis arkadaşlar bile dalga geçmeye başladı. Espri konusu oldum. Beni aldılar önce hastaneye ardından mahkemeye geldik. Yine İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden karar fakslandı serbest bırakıldım. Artık bir yere gitmeye korkuyorum. Olayda polisin bir suçu yok, sorumlu, bu arama kararını kaldırmayanlardır. HSYK’ya suç duyurusunda bulunacağım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!