MİT ve JİTEM adıyla haraç almışlar

Güncelleme Tarihi:

MİT ve JİTEM adıyla haraç almışlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2010 17:40

İSTANBUL'da kendilerini MİT ve JİTEM üyesi olarak tanıtarak haraç almaktan yağmalamaya kadar 5 ayrı olaya karıştığı tespit edilen aralarında avukat Özbay D. ve bir astsubayın bulunduğu 19 kişilik çete çökertildi.

Haberin Devamı

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kendilerini MİT ve JİTEM elemanı olarak tanıtarak tehditle işadamlarından haraç alan bir çeteyi takibe aldı. 29 Haziran 2010 günü düzenlenen operasyonda 19 kişi gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramada ise 2 ruhsatsız tabanca, 1 adet MP 5 görünümlü kurusıkı tabanca, 1 telsiz, 1 av tüfeği, 998 adet 9 mm fişek, 65 adet kurusıkı fişek, 1 sahte nüfus cüzdanı ve 1 sahte pasaport ele geçirildi.

Operasyon sonucunda gözaltına alınan aralarında Ergenekon, Balyoz soruşturmasında bazı isimlerin avukatlığını yapan avukat Özbay D. ile bir astsubayın da bulunduğu 19 kişi sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Yapılan sorgulama sonucunda çete üyelerinin kendilerini MİT ve JİTEM elemanı olarak tanıttıkları işadamlarını haraca bağladıkları tespit edildi. Zanlıların ayrıca gasp, tehdit, işyeri basma ve yağmalama adı altında 5 ayrı olaya karıştığı belirlendi. Çetenin mağdurlarının arasında bir futbol takımının eski yöneticisi Aziz Y.'nin de bulunduğu iddia edildi. 19 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gönderildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!