MİT takip etmesin diye Fransızlar trafiği kesti

Güncelleme Tarihi:

MİT takip etmesin diye Fransızlar trafiği kesti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2009 02:00

Mustafa Duyar’ın notlarında yer alan diğer bir ilginç iddia ise örgüt yöneticisi Tayfun Özkök’ün, Dursun Karataş’a ilişkin aktardıkları.

Buna göre, Fransız Mahkemesi ile avukatlar aracılığıyla pazarlıklar yapıldı, hatta Karataş mahkeme çıkışı MİT elemanlarınca takip edilmesin diye, trafik Fransız birimlerince kesildi. Duyar, o dönemde yaşananları, Tayfun Özkök’ün aktardıkları ile şöyle anlatıyor:

’Bırakılacak’ teminatı

"Örgüt Fransa’dan, Karataş’ın bırakılacağına ilişkin garantiyi daha o tutuklu iken almıştı. Ancak mahkemeye onun kalacağı yerin bildirilmesi istenmişti. Örgüt önce avukatlarIn adresini vermeyi önermiş, ancak avukatlar MİT’in bu adresi havaya uçuracağı korkusuyla öneriyi reddetmişlerdi. Bunun üzerine örgüt bu öneriyi tümden reddetti. Fakat Karataş buna rağmen serbest bırakıldı. Ve mahkemeden çıkar çıkmaz MİT’in takip etmemesi için trafik akışı kesilmiş ve Karataş bilinmeyen bir yerde örgüt (!) tarafından kaçırıldı. "

Fransa’nın, Karataş’ın yargılanma sürecinde "Kabul edecek ülke bulursanız, serbest bırakırız" önerisini yaptığını savunan Duyar, pazarlığın geri planını Özkök’ün anlatımlarına dayanarak şöyle dile getiriyor:

"Küba ve Suriye, uluslararası baskı, Ermenistan Türkiye ile ekonomik ilişkilerin zarar göreceği endişesiyle reddetti. Libya ise cevap verme işini çok ağırdan alarak bir nevi isteksiz olduğunu belli etmişti. Sudan da teröre destek veren ülkelerdendi, ancak örgüt tarafından güvenilir bulunmamıştı."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!