MİT: Şemdinli olaylarıyla ilgili bilgi yok

Güncelleme Tarihi:

MİT: Şemdinli olaylarıyla ilgili bilgi yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2006 18:20

MİT Hakkari Bölge Müdürü Cengiz Şişman'ın, bölgede 18 bombalama olayıyla ilgili kendilerine hiçbir istihbarat gelmediğini söylediği belirtildi.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Musa Sıvacıoğlu başkanlığında toplanan Hakkari, Şemdinli ve Yüksekova'da meydana gelen olayları araştırmak üzere kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nda, Şişman'ın bilgisine başvuruldu.
Alınan bilgiye göre, Şişman, Haziran'dan 9 Kasım 2005'e kadar meydana gelen 18 bombalama olayıyla ilgili hiçbir istihbarat gelmediğini söyledi. Şişman, komisyona bilgi verirken, bölgede 5 istihbarat elemanının görev yaptığını kaydetti.

Bölgeye yönelik, 2003 yılından bu yana 500 istihbarat verdiklerini ifade eden Şişman, kendilerine ulaşan bu istihbaratları, emniyet ve jandarma ile paylaştıklarını da ifade etti.

ESKİ BAŞBAKAN YILMAZ ÇAĞRILACAK

Komisyon, eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın da bilgisine başvuracak. Komisyonun, Yılmaz'ı, kendi talimatı üzerine Kutlu Savaş'ın tek nüsha olarak hazırladığı ve gizli tutulan “Susurluk Raporu” nedeniyle önümüzdeki günlerde dinleyeceği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!