MİT’in açıklaması dehşet verici

Güncelleme Tarihi:

MİT’in açıklaması dehşet verici
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2009 00:00

Sincan 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz’ın, yağma suçundan mahkûm ettiği İzzet Karadağ’ın, “MİT mensubu biriyle Kaçmaz’a komplo kurduk” sözleri üzerine yaptığı suç duyurusuyla başlayan polemik sürüyor.

MİT’in, “Karadağ, elemanımız değil” açıklaması üzerine dün yeniden bir açıklama yapan Kaçmaz, soruşturmanın gizliliğinin ihlal edildiğini ve yargılamanın etkilenmek istendiğini savundu. Kaçmaz, açıklamasında özetle şunları vurguladı:

‘Kral çıplak’ dediler

MİT’in açıklaması dehşet verici. Bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti devletinde, kişilerin hukuki güvenliklerinin ne hale geldiğinin en açık göstergesidir. Adeta ‘Kral çıplak’ açıklamasıdır. Yaptığım suç duyurusunda, MİT Müsteşarlığı veya bu kurumla ilişkisi bulunan herhangi bir kamu görevlisi suçlanmamıştır. Soruşturmanın tarafı olmamıza rağmen bu iddiaların mesnetsiz iddia ve şayia olduğuna dair herhangi bir bilgi tarafımızda bulunmamaktadır.

Savunma refleksi

Hal böyleyken, soruşturma sonucu beklenmeksizin, adeta savunma refleksiyle iddialarımızı bu şekilde değerlendirmeleri, soruşturmanın gizliliğini ihlal ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs niteliğindedir. Buna ilişkin suç duyurusu çalışmaları devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin sorumlu bir kurumu olan MİT Müsteşarlığı’nın bu tür kamuoyunu yanıltma ve suç teşkil edebilecek açıklamalar yapmak yerine asıl görevi, yargı görevini yapan kurumlara olayın aydınlatılması ve gerçeğin ortaya çıkarılması için gereken çalışmaları yaparak, yardımcı olmaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!