Mistik Müzik Festivali

Güncelleme Tarihi:

Mistik Müzik Festivali
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

YENİ sezonu geçtiğimiz hafta açan Cemal Reşit Rey Konser Salonu şimdi de bir uluslararası festivale evsahipliği yapıyor. Bu yıl dördüncü kez düzenlenen Uluslararası Mistik Müzik Festivali.

Açılışını Ahmet Özhan yönetimindeki Kültür Bakanlığı Tarihi Türk Müziği Topluluğu'nun yaptığı festival yurtiçinden ve yurtdışından toplulukların katılımıyla sürüyor.

Festival kapsamında bugün Rus Ortodoks Korosu'nun konseri var. Şef Alexander Sedov yönetimindeki koro, dünyanın en önemli a capella (eşliksiz erkek korosu) korolarından biri. Topluluk konserinde Çaykovski, Golovanov, Saint- Saens gibi bestecilerin eserlerini seslendirecek. Festivalin yarınki konukları Bektaşi Nefes ve Semah Grubu.

Kuzey Rusya'dan gelen Tuva Ensemble, 10 Kasım'daki konserinde din ve doğa ile bağlantılı şarkılarını kendi yörelerine özgü ilginç çalgılar eşliğinde seslendirecek. Yahudi sanatçı Bente Kahan'ın konseri 11 Kasım'da.

Festivalin en ilginç gösterini ise ABD'den gelen First Nations Dance Company yapacak. Arizona'dan gelen Amerikalı yerliler yani Kızılderililer, dansları, kostümleri ve şarkılarıyla bir ayini İstanbul'a taşıyacak. Gösteri 12 Kasım'da izlenebilecek.

Festivalin kapanış gösterisi ise Kültür Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu'nun 13 Kasım'daki Mevlevi Ayini. Festivalin tüm etkinlikleri saat 19.30'da başlıyor. Biletler Cemal Reşit Rey Konser Salonu'ndan temin edilebilecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!