Miss World'de şike kokusu

Güncelleme Tarihi:

Miss Worldde şike kokusu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 1997 00:00

Haberin Devamı

Çağla Şıkel'in ilk beşe girdiği Seyşel Adaları'nda düzenlenen Dünya Güzellik Yarışması'na gölge düştü. Yarışmada birinciliği kazanan ve 95 bin dolarlık ödül kazanan Hintli Diana Hayden ile jüri üyelerinden biri arasında iş bağlantısı olduğu ortaya çıktı. Dokuz jüri üyesinden biri olan Hintli işadamı Ketan Somaia'nın, Hayden'in menajerliğini yaptığı Hintli pop şarkıcılarının plaklarını dağıtan firmanın sahibi olması bazı spekülasyonlara yol açtı.

Merkezi Dubai'de bulunan Dolphin Grup adlı şirketin sahibi ve jüri üyesi Ketan Somaia'nın yarışmadan üç gün önce Seyşeller'in Mahe Adası'nda bir tatil beldesi ve alışveriş merkezi yatırımı için hükûmete 40 milyon dolarlık katkıda bulunduğu bildirildi. Yarışmanın ana sponsorları olan Block oteller zinciri ve United Touring adlı şirketin de Dolphin Grubu'na ait olduğu kaydedildi.

Bu arada diğer bir jüri üyesi olan Seyşel Adaları eski Devlet Başkanı, şimdiki muhalefet lideri Sir James Marcham'ın da Dolphin Grubu'yla yakın ilişki içinde olduğu belirtildi.

Yarışmaya şike kokusu karışması üzerine basına açıklamalarda bulunan Hintli güzel Diana Hayden, jüri heyetinde Somaia dışında sekiz üye daha bulunduğunu hatırlatarak, ‘‘Bütün üyeleri ayarlamış olamam, değil mi?’’ diyerek kendini savundu.

Yarışmada üçüncülüğü elde eden Güney Afrika güzeli Jessica Motaung da eğlence dünyasıyla yakından ilişkili bir isim. Johannesburg'da faaliyet gösteren bir prodüksiyon şirketinin sahibi olan Montaug, ‘‘Bu tür yarışmalar, iş bağlantıları yapmak için mükemmel ortamlar. Ancak Diana Hayden'in başı derde girebilir’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!