Mısır'da trafik durdu

Güncelleme Tarihi:

Mısırda trafik durdu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2011 00:20

Mısır'da maaşlarının azlığından yakınan belediye otobüslerinin şoförleri, ülke genelinde grev başlatarak protesto gösterileri düzenledi.

Haberin Devamı

Maaşlarına zam isteyen yüzlerce şoför, Bakanlar Kurulu önünde gösteri yaparak, kurdukları barikatlar ile çevre yolları trafiğe kapattılar.Aldıkları ücretlerin komik rakamlar olduğunu savunan belediye şoförleri, Başbakan İsam Şeref'in sorunlarına çare bulması gerektiğini ifade ettiler.

Çalışma koşullarının iyileştirilmesi, kadrolarının belediyelerden Ulaştırma Bakanlığına geçirilmesini isteyen protestocu şoförler, istekleri yerine getirilinceye kadar greve devam edeceklerini bildirdiler.

Şoförlerin grevi nedeniyle başkent Kahire'nin bir çok bölgesine bugün belediye otobüsü seferi yapılamazken toplu ulaşım Kahire genelinde kısmen durdu.
Grev sebebi ile belediye otobüslerine binemeyen halk, dolmuş ve metroya yöneldi.

Mısır medyası belediye otobüsü şoförlerinin grevinin, kısa süre içerisinde toplu ulaşımı tümden etkileme olasılığı bulunduğunu öne sürdü.
Belediyelere bağlı çalışan şoförlerin sadece Kahire'de değil İskenderiye ve Beni Suef gibi kentlerde de greve gittikleri öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!