Mısır'da protestoculara tehdit gibi uyarı

Güncelleme Tarihi:

Mısırda protestoculara tehdit gibi uyarı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2013 10:27

Mısır'da başta başkent Kahire'deki Rabiatü'l Adeviye Camii önü olmak üzere çeşitli noktalarda gösteriler devam ederken, Milli Savunma Konseyi, devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin destekçilerini, protestocular haklarının ötesine geçerlerse güvenlik güçlerinin "kararlı ve sert" tedbirler alacağı konusunda uyardı.

Haberin Devamı

Bu "uyarı" sivil gözaltıların yaşanabileceği şeklinde yorumlandı. MENA haber ajansının dün gece aktardığına göre, Konsey'den yapılan açıklamada protestoculardan, "görüşlerini barışçıl ve sorumlu bir şekilde ifade etme haklarının ötesine geçmemeleri" istendi.

Açıklamada geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, Genelkurmay Başkanı General Abdülfettah el Sisi, Başbakan ve İçişleri Bakanı'nın imzaları yer aldı.

Mursi taraftarları ise Milli Savunma Konseyi'nin uyarısına bu gece "güvenlik idare binaları" önünde protestolar düzenlenmesi yönünde çağrı yaparak yanıt verdi. Yarın da Mısır'da "milyonluk yürüyüş" yapılması planlanıyor.

Müslüman Kardeşler liderliğindeki protestolarla ilgili çağrıda, Mısırlılardan "sokaklara ve meydanlara çıkıp özgürlüklerini ve haysiyetlerini yeniden kazanmaları" istendi.

Haberin Devamı

KARDEŞLER'İN KİMLİK KRİZİ
Öte yandan New York Times, Müslüman Kardeşler'in polisin eylemlerini şiddet kullanarak dağıtma ve örgütün yeraltına çekilme ihtimaline karşı hazırlık yaptığını yazdı.

Ancak bu durumun Müslüman Kardeşler'de bir kimlik krizi yaratma ihtimalinin söz konusu olduğu ifade edildi.

Zira bütün demokrasi ve şiddetsizlik açıklamalarına rağmen liberaller ve solcular tarafından yalnız bırakılan Müslüman Kardeşler'in güvenebileceği tek ortağı diğer İslamcılar.

Bu da grubun imajının kirlenmesi ihtimalini taşıyor.

BAKMADAN GEÇME!