Mısır'da Hizbullah lehine gösteri

Güncelleme Tarihi:

Mısırda Hizbullah lehine gösteri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2006 16:19

Mısır'ın başkenti Kahire'deki El Ezher Camiinde kılınan cuma namazının ardından, Hizbullah lehine gösteri yapmak isteyenlerle polis arasında arasında arbede çıktı. Avludaki cemaat, “Nasrallah Tel Aviv'i yak ve yok et” ve “Ne Sünniyiz, ne Şiiyiz, hepimiz İslam direnişçisiyiz” gibi sloganlar attı.

AFP'nin haberine göre, polis, namazın ardından Hizbullah lehine gösteri düzenlemek isteyenlerin sokağa dökülmesini engellemek istedi. Yüz kadar sivil polis, kendilerine ayakkabı atanlara yumruk ve tekmelerle karşılık verdi.

Cami güvenlik kordonuna alınırken, aralarında kadınların da bulunduğu 500 dolayında kişinin avludan dışarı çıkmasına izin verilmedi.

İsrail bayrağını yakan göstericiler, “Mübarek aşağı” ve “Mısır ordusu nerede” sloganlarıyla Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek yönetimini eleştirdi.

Daha sonra avludan çıkmalarına izin verilen göstericilerin sokakta toplanmasına izin verilmedi. Avludaki gösteride yaralanan olmadığı, topluluğun dağıldığı bildirildi.

Mübarek, geçen günlerde yaptığı açıklamada, Mısır ordusunun sadece Mısır'ı savunacağını ve Lübnan için savaşa girmeyeceğini söylemişti.

Mısır'da 1981 yılından bu yana yürürlükte olan olağanüstü hal yasası, sokaklarda gösteri yapılmasını yasaklıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!