Mısır’da 21 yıl yattı

Güncelleme Tarihi:

Mısır’da 21 yıl yattı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

Hapse girdiğinde kızı 40 günlüktü Şimdi kucağındaki torunu 40 günlük

KİLİS'te Şahan ailesinin evinde bugünlerde bir bayram havası var. Büyük küçük herkeste bir sevinç, bir telaş, bir mutluluk ki, sormayın gitsin... Ailenin reisi Sait Şahan'ın içinde ise mutlulukla hüzün birbirine girmiş, düşündükçe gözlerini buğulandırıyor. Dile kolay, tam 21 yılı, tüm gençliği, şeytana uyup işlediği bir hata yüzünden yok olmuş. Mısır'a giderken henüz 40 günlük olan kızı Rahşan, koca genç kız olmuş, evlenip çoluk çocuğa karışmış ve dedesine bir torun bağışlamış. Sait Şahan, kucağına alıp baktığında 40 günlük torununun yüzünde yanında oturan kızının o eski halini hatırlıyor, kızının yüzüne baktığında ise kendisinin gençliğini...

Karmakarışık duygular içinde Sait Şahan. Yaptığı bir hatanın bedelini çok ağır ödediğini söylüyor. Mısır'ın Kanatır Cezaevi'nde halen 32 Türk mahkumun bulunduğunu belirten Sait Şahan, anıların gelgitine de kapılıyor ve o zor koşullarda 21 yılı nasıl geçirdiğine kendisi de inanamıyor.

Şahan, ‘‘Mısır cezaevinde paran varsa karnını doyurabilirsin. Taş kırıyorduk, karşılığında verdikleri az miktardaki parayla yiyecek alıyor ve yaşamaya çalışıyodrduk’’ diye konuşuyor...

Kilis'teki evinde eşi Safinaz, 5 çocuğu ve 4 torunu ile 21 yılın özlemini gideren Sait Şahan, Türkiye'ye dönebildiği için çok mutlu olduğunu söylüyor. 40 günlük torunu Mecit Özdemir'i sürekli okşayıp sevre Şahan, ‘‘Türkiye'den ayrıldığımda Şevket 7, Emine 5, Reşit 3, Mustafa da 2 yaşındaydı. Rahşan ise 40 günlüktü. Şimdi Rahşan'ın 40 günlük çocuğunu, torunumu kucağımda tutuyorum. 4 torunum var. Şükürler olsun, cennet ülkeme döndüm’’ diye duuygularını dile getiriyor.

Mısır Kanatır cezaevinde 13 yıl aynı ranzayı paylaştığı 60 yaşındaki Edip Cihangir ile de 8 yıl sonra yeniden buluşunca, Sait Şahan'ın sevinci iki katına çıktı. Kanatır Cezaevi'nden İskenderiye'ye nakledilen Edip Cihangir, 6 yıl önce cezasını doldurup yurda döndüğünü söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!