Miras kavgasına ömrü yetmedi

Güncelleme Tarihi:

Miras kavgasına ömrü yetmedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2006 00:00

Tüm mal varlığını Türk Eğitim Vakfı’na (TEV) bağışlayınca eşi ve çocuklarıyla karşı karşıya gelen Devlet Senfoni Orkestrası’nın kurucularından 86 yaşındaki jinekolog doktor Muvaffak Gören, geçen cumartesi günü vefat etti. Muvaffak Gören’in cenazesine boşanma davası açtığı 55 yıllık eşi Ayten Gören, kızı Anber Tanır ve az sayıda yakını katıldı.

DOKTOR Muvaffak Gören, 1997 yılında hazırladığı vasiyetnamede, aralarında Yeniköy Köybaşı Caddesi üzerindeki 127 yıllık Hamapolos Yalısı’nın bulunduğu tüm mal vardığını, eşi Ayten Gören’in de ölümünün ardından "Muvaffak Gören Bursu" için bağışladı. Eşi Ayten Gören, kurucusu olduğu İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nda bir dönem 2. keman şefliği de yapan Muvaffak Gören hakkında 2004 yılında "darp ettiği" iddiasıyla Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı’na başvurdu. Sarıyer Aile Mahkemesi, aileyi koruma altına alarak çiftin Yeniköy’deki yalının ayrı katlarında yaşamasına karar verdi.

Kızı Anber Tanır, bu arada mahkemeye başvurarak babasının vesayet altına alınmasını talep etti. Mahkeme bu talebi reddetti. Muvaffak Gören, bu gelişmelerden sonra eşi ve çocukları Anber Tanır ile Tuncer Gören’i mirastan mahrum etti, 55 yıllık eşi Ayten Gören’den de boşanmak için dava açtı.

Aile içindeki hukuk savaşı sürerken Muvaffak Gören geçen ay kalp kapağındaki yırtık nedeniyle hastaneye kaldırılarak yoğun bakımda tedavi altına alındı. Geçen cumartesi günü, bu sefer sindirim sistemindeki rahatsızlığı yüzünden hastaneye kaldırılan Muvaffak Gören, acil olarak ameliyata alındı. Doktorların tüm çabalarına rağmen Gören, kurtarılamadı.

Muvaffak Gören, önceki gün doğduğu Yeniköy’den eşi, kızı, yakınları ve komşuları tarafından son yolcuğuna uğurlandı. Yeniköy Merkez Camii’ndeki törende kızı Anber Tanır güçlükle ayakta durabildi. Eşi Ayten Gören ise yürüyemediği için Muvaffak Gören’e otomobil içinde veda etti. Ayten Gören, "Yaşananlar üzücü. Keşke yaşanmasaydı. Mekanı cennet olsun" dedi. Anber Tanır ise babasının 1 Nisan günü vefat ettiğini vurgulayarak "Bize şaka yaptı. Tabii yaşananlar iki taraf için de üzücü, keşke yaşanmasaydı. Çok üzgünüm ama babacığımla hastanede helalleştik öpüştüm. Bu benim için teselli oldu" dedi. Gören, öğle kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!