Minik Emre ihmal kurbanı

Güncelleme Tarihi:

Minik Emre ihmal kurbanı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2008 14:31

ÇANAKKALE'nin Ezine İlçesi'nde, ilköğretim öğrencisi 7 yaşındaki Emre Koç, bir düğünde davetlilere yemek ikramı için kurulan seyyar mutfaktaki bulaşık sularının akması için kazılan ve daha sonra üzeri açık bırakıldığı ileri sürülen iki metre derinliğindeki pis su dolu kuyuda ölü bulundu.

Olay, dün saat 22.30 sıralarında Camikebir Mahallesi, Esentepe Caddesi'ndeki boş arazide meydana geldi. 22 Eylül İlköğretim Okulu 1/B sınıfı öğrencisi Emre Koç, dün akşam saatlerinde oynamak için sokağa çıktı. Küçük Emre'nin uzun süre eve dönmemesi üzerine üvey babası 32 yaşındaki Yahya Kazancı (32) ve annesi 34 yaşındaki Nursen Kazancı ile ablası 9 yaşındaki Esra Koç, merak ederek, aramaya çıktı. Gidebileceği tüm yerlere araştıran ailesi, kendisini bulamayınca, belediye hoparlörlerinden anons yaptırdı. Bunun üzerine Koç Ailesi'nin yakınları ve komşuları seferber olarak, küçük Emre'yi aramaya başladı. Tüm gece boyunca yapılan aramalar sonuçsuz kaldı. Bugün, sabah saatlerinde, tekrar başlayan aramalar sonucunda, küçük Emre'nin cesedi, pis su dolu 2 metre derinliğindeki bir çukurdu bulundu. Çukurun geçen pazar mahalle yapılan Özgür- Sümeyra Uyar çiftinin düğününde davetlilere yemek ikram etmek için kurulan seyyar mutfaktaki bulaşık sularının akması için kazıldığı ve kapatılmadığı anlaşıldı. Küçük Emre'nin koluna takılı poşette pet şişe kapakları çıktı. Talihsiz çocuğun kapak toplarken ayağı kayarak çukura düşmüş olabileceği belirtildi.

Emre'nin cesedi, olay yerinde polisin yaptığı inceleminin ardından otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılırken, kuyu belediye ekiplerince, toprak doldurularak kapatıldı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Öte yandan, küçük Emre'nin sınıfında da büyük üzüntü yaşandı. Öğrenciler, arkadaşlarının mezarını çizdikleri bir kağıda, “Seni unutmayacağız” yazıp, sırasına bıraktı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!