Minibüsçüler eylem yaptı

Güncelleme Tarihi:

Minibüsçüler eylem yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2010 13:37

Gebze-Harem hattında çalışan minibüs şoförleri, çalıştıkları hatta 30 adet özel halk otobüsünün sefere başlatılacağını belirterek eylem yaptı.

Haberin Devamı

MİNİBÜSÇÜLER KONTAK KAPATTI / Foto Galeri

Hatta çalışan 376 minibüsün şoförü sabah seferlerini yaptıktan sonra Harem’deki son durakta kontak kapattı. Sabah yoğunluğunun bitmesinin ardından eyleme geçen minibüsçüler, vatandaşın mağdur olmaması için belirli aralıklarla sayılı sefer yaptı. Ancak minibüsçülerin büykü bölümü sefere çıkmadı.

Minibüsçüler ayakta yolcu aldıkları için trafik cezaları ile boğuşmalarının yanı sıra, 1 Mayıs itibariyle 30 özel halk otobüslerinin çalışması ile daha da zora girdiğini söylediler. Aynı hatta 367 minibüsün bulunduğunu ancak yeni halk otobüslerinin başlayacak olması nedeni ile 100 minibüsün çalışamadığını söyleyen göstericiler, sorunun bir an önce çözülmesini istediklerini belirtti.

Bir minibüs şoförü, "Artık yeter, bir taraftan sürekli ceza ödüyoruz diğer taraftan hattımıza yeni otobüs seferi konuldu. Bizler çok mağdur durumdayız bu soruna çözüm bulunmasını istiyoruz" diye tepki gösterdi. Ayakta yolcu aldıkları gerekçesiyle kesilen cezaların makbuzlarını gösteren bir minibüs şoförü de "Bunları nasıl ödeyeceğiz dağa mı çıkalım?" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!