Minibüsçüler de yol kapattı

Güncelleme Tarihi:

Minibüsçüler de yol kapattı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

GAZİOSMANPAŞA-Arnavutköy hattı minibüsçüleri, belde belediyelerinin çalıştırdığı otobüsleri protesto etmek için gösteri yapıtlar yol kapattılar.

İlk gösteri, Eski Edirne Asfaltı Beşyüzevler mevkiinde düzenlendi. Minibüsçü Esnafı Derneği binası önünde toplanan minibüsçüler, yolcularını indirerek minibüslerini yol kenarına parkettiler. Olay yerine gelen polis ekipleri, yol kenarına parketmiş araçları ara sokaklara gönderirken, minibüsçüleri de dağıttılar.

Eylemci minibüsçüler daha sonra Sultançiftliği'nde biraraya geldiler. Yolun her iki yönüne minibüslerini parkeden eylemciler, eyleme katılmayan arkadaşlarına ait minibüsleri de durdurarak yolcuları indirdiler. Taşoluk Belediyesi'ne ait, korsan çalıştıklarını iddia ettikleri otobüs ve midibüslerin önünü kesen eylemciler, yolcularını indirdikleri araçların şöförlerini de tartakladılar. Eylemci minibüsçüler daha sonra konvoy oluşturarak Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı'na geldiler. Kaymakam Aziz İnci'yle görüşen protestocular, olaysız dağıldılar.

Rüşvet karşılığı resmi plaka

Protestocu minibüs şöförleri, Taşoluk, Haraççı ve İmrahor Belediyeleri'nin, bazı kişilere rüşvet karşılığı Arnavutköy-Edirnekapı arasında yolcu taşıma yetkisi ve resmi plaka verdiğini iddia etti. İşlerinin bozulduğunu söyleyen protestocular, ‘‘100 milyar lira verip plaka alıyoruz. Öte taraftan adamlar belediyelere 4-5 milyar verip çalışma izni alıyorlar. Hakkımızı kimseye yedirtmeyeceğiz.

Buna göz yuman valiyi ve kaymakamı da protesto ediyoruz'' dediler. Belediyelere ait araçların, minibüsçülere oranla daha düşük fiyatla yolcu taşıdığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!