Minareye düşen yıldırım cemaati korkuttu

Güncelleme Tarihi:

Minareye düşen yıldırım cemaati korkuttu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2009 11:01

ELAZIĞ'da, Bahçelievler Camii'nin minaresine yıldırım düştü. Minarenin şerefesi yıkılırken, olay sırasında camide yatsı namazını kılmak için bekleyen cemaat ile imam, korkuyla kendilerini dışarı attı.

Haberin Devamı

İŞTE CEMAATİ KORKUTAN FOTOĞRAFLAR

Bahçelievler Mahallesi’ndeki Bahçelievler Camii’nin minaresine dün akşam yıldırım düştü. Yıldırımın isabet ettiği minarenin ikinci şerefesi yıkıldı. Olay sırasında caminin içinde yatsı namazını kılmak için bekleyen imam ile 15 kişilik cemaat panikle dışarı fırladı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, minareyi tehlike yarattığı gerekçesiyle yıkmak isteyen itfaiye ekipleri, caminin bahçe duvarının engel olması nedeniyle çevre önlemi alarak yıkımı erteledi.

Bahçelievler Camii imamı İlhami Özbay, namaz vaktini cami içinde beklediklerini belirterek, “Ben Kuran okuyordum, cami içinde 15 kişi vardı. Bir anda bir gürültü duyduk. Deprem mi oldu, bomba mı patladı anlayamadık ve hemen cami cemaati ile dışarı koştuk. Dışarıda minarenin üst kısmının yıkıldığını gördük. Çok korktuk” dedi.

Vali Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, İl Özel İdare Genel Sekreteri Nafiz Bilginoğlu olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. İtfaiyenin tehlike yaratan minareyi yıkamadığını öğrenen Vali Erol, çevre güvenlik önlemlerinin alınmasını isteyerek, “Yerleşim yerleri için tehlike arz etmiyor. Yaya trafiği için de cami çevresi güvenlik şeritleri ile çevrilerek, sabah saatlerinde yıkım işlemi gerçekleştirelecek” dedi.

Belediye Başkanı Selmanoğlu, 8 kata müdahale edebilecek itfaiye araçlarının bulunduğunu belirterek, “Ancak burada yıkıma camiin duvarı engel oldu. Gerekli önlemleri aldık, yakımı daha soar gerçekleştireceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!