Mimarlık bölümü puanları | Mimarlık taban ve tavan puanları

Güncelleme Tarihi:

Mimarlık bölümü puanları | Mimarlık taban ve tavan puanları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2018 16:57

YKS tercih kılavuzunun yayınlanmasının ardından üniversite bölümlerine yönelik araştırmalar hız kazandı. Mimarlık bölümü hakkında bilgi almak isteyen üniversiteli adayları da bölüm hakkında araştırma yapıyor. Öte yandan mimarlık bölümü taban puanları da merak ediliyor. Peki, mimarlık taban puanları kaç?

Haberin Devamı

Mimarlık taban ve tavan puanları, YKS tercihi yapacak gençlerin bir numaraları gündem maddesi oldu. Resmi kaynaklardan mimarlık taban puanlarını araştıran adaylar bir yandan da mimarlık bölümü hakkında bilgi almak adına araştırma yapıyor. İşte, mimarlık bölümü hakkında merak edilen tüm detaylar...

Mimarlık Bölümü, mekânsal kurgu, organizasyon, tasarı, üretim vb yaşamsal zorunlulukların oluşturulmasına katkıda bulunan bir bilim dalıdır. Mimarlık Bölümü temel amacı; mimarlığa dair sanatsal gerçekleri sanatsal duyarlılık ve toplumsal farkındalık süzgecinden geçirebilen, tasarıma yönelik meslek adamları ve araştırmacılar yetiştirmektir. Her ortamda bilgiye ulaşabilen, estetik düşünebilen, sorgulayabilen, bilgiyi ileriye taşıyabilen, bilgiyi dönüştürebilen dinamik ve yetkin mimarların yetiştirilmesinin yanı sıra her ölçekteki tasarım ürünlerinin özgün niteliklere sahip kılınmasına katkıda bulunmak hedeflenmektedir.

Haberin Devamı

Mimarlık Bölümü, öğrencilerin en yeni teknolojileri takip etmeleri ve öğrenmeleri için yüksek kalitede bir program sunmak ve aynı zamanda uygulamalı ve teorik araştırmalara katılımlarını sağlamayı amaçlamaktadır. Mimarlık mesleği içinde çeşitli alt çalışma alanları barındırmakla birlikte tasarım ağırlıklıdır. Tasarım, fiziki çevreyi, binaları ihtiyaçlara göre projelendirme, şekillendirme; inşa edilebilmesi için gerekli teknoloji, malzeme ve donanımın kullanılması işlemidir. Tasarımda yaratıcılık, çizim ve model yapım yetenekleri önemli rol oynar. En önemlilerinden bir tanesi de öğrencinin fiziki çevreye olan duyarlılığı, çevre görgüsü ve çevre birikimidir. Proje, tasarım mimarı olmanın dışında şantiyede uygulama, akademisyenlik, mesleki kontrollük ve tasarımın destek aldığı inşaat, malzeme bilimi, restorasyon, dekorasyon gibi diğer yapı bilgisi konuları da mimarların çalışabileceği alanlardır.

Ülkemizde eğitim veren mimarlık bölümlerinin taban puanları ise şöyle;

Gazi Üniversitesi 

Mimarlık bölümü puanları | Mimarlık taban ve tavan puanları

Yıldız Teknik Üniversitesi

Haberin Devamı

Mimarlık bölümü puanları | Mimarlık taban ve tavan puanları

DİĞER MİMARLIK BÖLÜMLERİ HAKKINDA BİLGİ ALMAK VE TABAN PUANLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

BAKMADAN GEÇME!