Milyonların ölümü onun için "peri masalı"

Güncelleme Tarihi:

Milyonların ölümü onun için peri masalı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2011 00:00

Kamboçya’da hüküm sürdükleri 1975-79 yıllarında 1.7 milyon insanı katletmekle suçlanan Kızıl Kmerler hareketinin üst düzey liderleri suçlamaları reddetti. Komünist hareketin liderlerinden Khieu Samphan, mahkemenin yönelttiği suçlamaları “peri masalı” olarak nitelendirdi.

Haberin Devamı

Kamboçya’nın eski devlet başkanlarından 80 yaşındaki Khieu Samphan ve Kızıl Kmerler’in önde gelen diğer iki lideri Nuon Chea ile Ieng Sary, başkent Phnom Penh’de yargılanmaya başladı.

 

Birleşmiş Milletler’in (BM) desteklediği davanın en son duruşmasında, Samphan ve Chou katliam yaptıklarını reddetti.

 

Tarihe “Ölüm Tarlaları” olarak geçen ve “Kamboçya’da bir neslin katledilmesi” olarak tanınan cinayetleri reddeden Samphan, mahkemeye, “herkesin peri masallarınızı dinlemesini bekliyorsunuz” dedi.

 

"ÖLÜM TARLALARI"NDAN GERİYE KALANLAR / FOTO GALERİ

Haberin Devamı

 

“AMACIM KAMBOÇYA’YI KORUMAKTI”

Radikal komünist hareketin ikinci lideri olarak kabul edilen Nuon Chea ise yapılan katliamı “vatanseverlik” adı altında savundu.

 

85 yaşındaki Chea, katliamın, “Kamboçya topraklarının Vietnam tarafından işgal edilmesi ve halkın öldürülmesini engellemek” için yapıldığını söyledi.

 

Samphan’dan önce ifadesi alınan Chea, bir mahkemede radikal komünist hareketin işlediği suçlar hakkında ifade veren ilk Kızıl Kmer lideri oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!