Milyarları üfürdü

Güncelleme Tarihi:

Milyarları üfürdü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bursa'da kendini şeyh olarak tanıtıp birçok kişiyi milyarlarca lira dolandıran 58 yaşındaki Erzurumlu Alim Yıldız yakalandı.

Bursa'nın Karapınar Mahallesi'nde oturan ve kendisini şeyh olarak tanıtan 58 yaşındaki Alim Yıldız, çocuğunu iyileştirmek için 2 milyar lirasını aldığı Zeki Usta'nın şikayeti üzerine yakalandı. Üfürükçü şeyhin 1'i nikahlı 3 kadınla birlikte yaşadığı da ortaya çıktı.

Jandarma yakaladı

Gebzeli Zeki Usta, doğuştan sakat olan çocuğunu, iyileştirmesi için Yıldız'a getirdi. Çaresiz baba, çocuğunu iyileştirmesi için Yıldız'a 2 milyar lira verdi. Yıldız çocuğa okuyup üfledi, ancak aradan bir süre geçmesine karşın çocuğunun iyileşmemesi üzerine dolandırıldığını anlayan Usta, Yıldırım İlçesi Jandarma Komutanlığı'na başvurarak şikayetçi oldu. Jandarmanın gözaltına aldığı sahte şeyh Yıldız, kesinlikle ifade vermeyeceğini söyledi. Evinde zikir kasetleri bulunan Yıldız, dolandırıcılık, dini istismar ederek vatandaşın manevi duygularıyla oynamaktan Adliye’ye sevk edildi.

Şeyhin haremi

Bu arada, sahte şeyhin Gebze'de oto galerisinde sekreterlik yapan 20 yaşındaki Sevgi Yıldız'ı müridi yaptıktan sonra resmi nikahlı eşini boşayıp, evlendiği, aynı evde kimliği açıklanmayan 2 kadınla daha birlikte oturduğu öğrenildi. 3 kadınla, belirlediği günlerde cinsel ilişkiye giren Yıldız'ın evine her gün çok sayıda genç kızın geldiği de belirtildi. Yıldız'ın müridi olduktan sonra çarşaf giymeye başlayan Sevgi Yıldız ise fotoğrafları çekilirken sürekli yüzünü gizledi.

2 milyarı uçtu

Alim Yıldız'a 2 milyar lirasını kaptıran Zeki Usta'nın şikayeti üzerine yakalanan üfürükçü şeyh, jandarmada ifade vermeyi reddetti. Yıldız Adliye’ye sevk edildi.

Şeyhin eşi

20 yaşındaki Sevgi, şeyhle tanıştıktan sonra türban takıp kara çarşafa girdi. Bu arada eşini boşayan şeyh, Alim Yıldız Sevgi ile evlendi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!