Miloseviç'in Rusya'da tedavi isteği reddedildi

Güncelleme Tarihi:

Miloseviçin Rusyada tedavi isteği reddedildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2006 11:21

Hollanda'nın Lahey kentindeki eski Yugoslavya savaş suçları mahkemesi, Yugoslavya'nın eski Devlet Başkanı Slobodan Miloşeviç'in, Rusya'da tedavisi için geçici olarak serbest bırakılması talebini reddetti.

Mahkemeden yapılan açıklamada, kalp ve yüksek tansiyon sorunu olan 64 yaşındaki Miloşeviç'in, eşinin ve oğlunun yaşadığı Rusya'ya tedavi için gitmesine izin verilmediği belirtildi. Mahkeme kakarında, “çok ciddi suçlarla itham edilen sanığın davasının son aşamalarına gelindiği ve suçlu bulunması halinde ömür boyu hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceği göz önünde bulundurularak, verilen garantilere karşın mahkemenin sanığın serbest bırakılması halinde geri döneceğine ikna olmadığı” ifade edildi.

Miloşeviç, Lahey'e dönmek koşuluyla Rusya'da tedavi için başvurusunu mahkemeye geçen yıl aralık ayında yapmıştı. Lahey mahkemesi, Moskova hükümeti de mahkemeye iadeye söz vermiş olmasına rağmen, Miloşeviç'in “sağlık koşullarını gerekçe göstererek Lahey'e geri dönemeyeceğini” söylemesinden kaygılanıyor.

Slobodan Miloşeviç, Boşnak halkına, Hırvatlara ve Kosovalı Arnavutlara karşı savaş suçu işlemekten yargılanıyor. Miloşeviç davası Lahey'deki mahkemede 12 Şubat 2002'de başlamıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!