’Milli yenge’nin Ankara aşkı

Güncelleme Tarihi:

’Milli yenge’nin Ankara aşkı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2006 00:00

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e güven mektubunu önceki gün sunarak resmen görevine başlayan Büyükelçi Heidemaria Gürer, Viyana’daki OPEC merkezinde araştırma görevlisi olarak çalışan Türk eşi Nadir Gürer ile birlikte Hürriyet’i büyükelçilik rezidansının bahçesinde ağırladı.

Göreve başlar başlamaz Türk basını tarafından "Milli Yenge" diye tanımlanmasını kahkahalarla karşılayan Büyükelçi Dr. Heidemaria Gürer’le diplomasi ve siyasetten öte, özel yaşamını konuştuk. İşte Gürer’in söyledikleri:

"Eşim İzmir doğumlu. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümü mezunu. Ancak yaşamının büyük bir bölümünü yurtdışında geçirmiş. Öğrencilik yıllarımızda tanıştık ve büyük bir sevgiyle birbirimize bağlandık. Gördüğünüz gibi bu sevgi Viyana’da başladı, Ankara’da devam ediyor.

Her ikimizde Viyana’daki Diplomasi Akademisi’ni bitirdik. Okulu bitirdikten sonra 1985 yılında evlendik. 14 yaşında Nadine isimli bir kızımız var. Şu anda kendisi Fransızca’sını ilerletmek için Fransa’da bulunuyor. Ama yanıma gelecek. Nadir’in iş merkezi Viyana’da olduğu için, sık aralıklarla Türkiye’ye gidip gelecek. 1983 yılından beri en az yılda bir kez Türkiye’ye geliyorduk.

24 YILLIK DİPLOMAT

1982 yılında Avusturya Dışişleri Bakanlığı’na girdim. Eski Yugoslavya, eski Çekoslovakya ve Finlandiya’da dış görevlerde bulundum. Türkiye’ye gelmeden önce merkezde Kafkasya bölgesinden sorumlu büyükelçiydim. Sekiz ülke bana bağlıydı. Doğal olarak bu bölgeye çok ziyaretlerde bulundum.

Yurtdışına atanma zamanım gelince önüme konulan tercih listesine bir baktım, 15 ayrı yer var. Ama inanın ben sadece tek bir yeri tercih ettim: Ankara. Ankara’da görevlendirildiğim için de çok mutluyum. Sanıyorum dört yıl burada görev yapacağım.

Cumhurbaşkanı Sayın Sezer’e güven mektubunu verdikten sonra kendisiyle iki ülke ilişkilerini ve değişik konuları içeren çok olumlu bir sohbet yaptık. Sayın Sezer etkileyici ve saygın bir kişilik. Ayrıca Türkiye-Avusturya ilişkilerine önem vermesi beni çok memnun etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!