Milli Piyango çekilişi ne zaman? MPİ çekilişi saat kaçta?

Güncelleme Tarihi:

Milli Piyango çekilişi ne zaman MPİ çekilişi saat kaçta
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2020 20:11

Milli Piyango İdaresi (MPİ) tarafından her ayın 9,19 ve 29'unda yapılan Milli Piyango'nun ocak ayı çekiliş tarihi merak konusu oldu. Özellikle 31 Aralık yılbaşı akşamı düzenlenen çekilişte zengin olma hayaline kavuşamayıp beklentilerini bir sonraki çekilişe yönlendiren vatandaşlar, ocak ayı Milli Piyango çekilişinin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Peki, Milli Piyango çekilişi ne zaman? MPİ çekilişi saat kaçta?

Haberin Devamı

Türkiye'nin dört bir yanından Milli Piyango bileti alan vatandaşlar Milli Piyango'nun bu haftaki çekilişinin ne zaman yapılacağını merakla bekliyor. Noter huzurunda camekanlı topların çevrilmesiyle başlayan Milli Piyango çekilişi sonrası büyük ikramiyeyi kazandıran numaralar ilan edilecek. Ocak ayının ilk çekilişi için geri sayım devam ederken MPİ çekiliş saati de merak edilen diğer konulardan oldu. İşte, ocak ayı Milli Piyango çekiliş saati ve tarihi.

MİLLİ PİYANGO ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?

Piyango çekilişleri, her ayın 9, 19, ve 29'uncu günleri çekiliş yapılacak şekilde uygulanır. Belirtilen tarihlerde veya bu tarihlerin dışında, çekiliş günleri ve planları farklı özel çekilişler düzenlenebilir. Her yıl 31 Aralık günü yılbaşı özel çekilişi yapılır. Yönetim Kurulu, çekiliş tarihleri ile özel çekiliş tarihlerini belirlemeye, değiştirmeye veya kaldırmaya yetkilidir. İkramiyelerin ödenmesine esas olarak İdare ve satış merkezleri yetkilidir.

Haberin Devamı

Ocak ayının ilk Milli Piyango çekilişi yarın yani 9 Ocak'ta yapılacak. Saat 18.00'da yapılan çekilişin sonuçları MPİ'nin internet sitesinden ilan edilecek.

MİLLİ PİYANGO İKRAMİYELERİ NASIL ALINIR?

Başbayiler ile sanal ortam bayileri İdare ile imzaladıkları sözleşmede belirtilen tutara kadar diğer bayiler ise son üç rakama ( son üç rakam dahil ) kadar isabet eden ikramiyeleri ödemek zorundadır.

Bayiler, son dört veya beş rakamına göre isabetli biletlerin de, ikramiyelerini ödeyebilirler.

Sayısal oyunlar sistemi üzerinden üretilip satılan Milli Piyango biletlerinden oyun planına göre, ikramiye isabet eden biletler için bayi ikramiye limiti;

1000 TL.'ye kadar (1000 TL. dahil) olan ikramiyeler bayi tarafından,

1000 TL. - 20.000 TL. arası ikramiyelerin ise ödemesi ihtiyaridir.

Yılbaşı çekilişi için bilet küpürlerine bakılmaksızın, talihlilere ödenecek ikramiyelerden 1.000.000.- ( Bir milyon TL.) ve daha büyük ikramiyeler, yıl içerisinde yapılacak diğer çekilişlere ait büyük ikramiye Genel Müdürlükçe, bunların altında kalan diğer ikramiyeler Şube Müdürlüklerince ödenir.

Haberin Devamı

İdare, gerekli gördüğü hallerde, ikramiye ödeme limitlerini arttırmaya ve eksiltmeye yetkilidir.

İkramiyeler bir yıllık zamanaşımı süresine tabi olup, çekiliş tarihinden itibaren bir yıl içinde ibraz edilmeyen biletlerin ikramiyeleri zamanaşımına uğrar ve bu biletlere ikramiye ödemesi yapılmaz. Zamanaşımına uğrayan ikramiyeler İdareye gelir kaydolunur. Zamanaşımı süresinin hafta sonu veya resmi tatile rastlaması halinde, izleyen ilk işgünü mesai bitimine kadar ikramiye ödenir.

BAKMADAN GEÇME!