Milli Kütüphane'de Kore Kitaplığı

Güncelleme Tarihi:

Milli Kütüphanede Kore Kitaplığı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2011 21:28

Milli Kütüphane'nin Kore Cumhuriyeti Milli Kütüphanesi ile imzaladığı Kültürel İşbirliği Anlaşması çerçevesinde “Window on Korea” adı verilen 'Kore Kitaplığı' hizmete girdi.

Haberin Devamı

Kore Kitaplığı'nın açılışında Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Jae Hyun Bae, Büyükelçilik Müsteşarı Dong-Woo Chon ve Milli Kütüphane Genel Müdürü Tuncel Acar hazır bulundu.

Müsteşar Yılmaz, açılışta yaptığı konuşmada, milli kütüphanelerin ülkelerinin ulusal hafızaları olduğunu belirterek, bir ülkenin tarihini, kültürünü öğrenmek için milli kütüphanelerde küçük bir araştırma yapmanın bile yeterli hale geldiğine işaret etti.Ülkelerin tanıtımında milli kütüphanelerin rolünün çok büyük olduğunu ifade eden Yılmaz, Kore Cumhuriyeti Milli Kütüphanesi tarafından açılan 'Kore Kitaplığı'yla bu ülke hakkındaki en doğru, en yeni bilgilere ulaşmanın mümkün hale geleceğini söyledi.

Aynı işbirliği anlaşması kapsamında bu yıl içerisinde Seul'deki Kore Milli Kütüphanesi'nde de 'Türkiye Kitaplığı' açılması planlandığını anlatan Müsteşar İsmet Yılmaz, “Böylelikle Kore'de yaşayan insanlar da kendileri için savaşan bir halkı daha yakından tanıma fırsatı bulacaklar” dedi.Yılmaz, ülkeler arasında en kalıcı olan ilişkilerin kültürel ilişkiler olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Jae Hyun Bae de Türkiye Cumhuriyeti'nin Kore savaşında ülkelerine verdiği büyük desteği unutmadıklarını dile getirdi. Büyükelçi Jae Hyun Bae, bu sene içinde Ankara'da 'Kore Kültür Merkezi' açma konusunda çalışmalar yürüttüklerini söyledi.Milli Kütüphane içerisinde düzenlenen bir bölümde açılan 'Kore Kitaplığı'nda bu ülkenin kültürü, edebiyatı ve sanatını tanıtan çok sayıda yazılı ve görsel eser bulunuyor.
Açılışta, Kültür Bakanlığı Klasik Müzik Trio'su da bir konser verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!