Milli Güvenlik dersi kalkıyor

Güncelleme Tarihi:

Milli Güvenlik dersi kalkıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2012 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin dünkü Meclis grubunda, eleştiri oklarını Fransa’nın ardından CHP ve BDP’ye çevirdi.

Haberin Devamı

CHP’nin katsayı düzenlemesini iptal için Yüksek Mahkemeye götürmesini eleştiren Erdoğan, şunları söyledi:

- “On yıllardır biri Anayasa Mahkemesi’nin önünde, diğeri Danıştay’ın önünde 2 nöbetçi kulübesi kurdular. Oradan yürütmenin adeta elini, kolunu bağladılar. Aslında bizim bir bedelli de CHP için çıkarmamız gerekiyor. Yoksa bunların Anayasa Mahkemesi ve Danıştay önündeki nöbetleri bitmeyecek.
- 150 senelik İttihat Terakki zihniyetini taşıyan bir CHP var karşımızda. Doğu ve Güneydoğu’nun da CHP’si, İttihat Terakki’si olmaya özenen bir BDP var. Bugün artık bağımlı yargı yok, birilerinin arka bahçesi olan yargı yok. Bugün artık milletin yargısı var. 12 Eylül halk oylaması yargı için bir milattır. Yargı artık birilerinin sultasından kurtulup bağımsız olma yönünde çok önemli bir sürece girmiştir. CHP’nin rahatsızlığı bu yeni süreçtir. Bu feryat, kendi militanlarını artık yargıya yerleştiremeyen çevrelerin feryatlarıdır.

Tazminat 123 bin TL

- Uludere’de yakınlarını kaybeden her bir kardeşimiz için yasal 23 bin 150 TL ile birlikte Başbakanlık hesaplarından 100 bin TL’yi Şırnak Valiliği’mize tahsis ettik. Yani şu an itibariyle her aileye 123 bin TL ödüyoruz. Bu paranın ölenleri geri getirmeyeceğini çok iyi biliyoruz. Ama amacımız acıları hafifletmek, gönülleri kazanabilmektir. Bu para, acılı ailelerimizin analarının ak sütü gibi helaldir. Bu asla, meselenin üzerini örtme amaçlı değildir. Soruşturma tüm boyutlarıyla sürüyor, takipçisi olacağız.

- 1979’da Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe konulan Milli Güvenlik Bilgisi Öğretimi Yönetmeliği’ni artık yürürlükten kaldırıyoruz. AB raporlarında Türkiye’nin eleştirilmesine neden olan, bu dersin konuları, gelecek eğitim yılından itibaren Vatandaşlık Bilgisi ve diğer dersler içinde sivil öğretmenler tarafından işlenecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!