Milli Eğitim'den çocuk oyununa yasak

Güncelleme Tarihi:

Milli Eğitimden çocuk oyununa yasak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2006 15:28

EDİRNE Milli Eğitim Müdürlüğü, Ankara'daki Ekin Tiyatrosu Karınca Çocuk Grubu'nun kentteki ilköğretim okullarında sahnelemek istediği ‘Şarkılarımız Yaşasın’ adlı çocuk oyununu argo kelimeler olduğu gerekçesiyle yasakladı.

Eğitim-Sen Edirne Şubesi kentteki ilköğretim okullarında sergilenmesi için Ankara Ekin Tiyatrosu ile ortaklaşa organizasyon düzenleyerek Yılmaz Onay'un yazdığı ‘Şarkılarımız Yaşasın’ isimli oyunun sahnelenmesi için Milli Eğitimi Müdürlüğü'ne başvurdu. Milli Eğitim Müdürlüğü, oyunda ‘aptal', ‘salak', ‘geri zekalı', ‘be', ‘haspa', ‘tasmalı', ‘beyinsiz', ‘hasta’ kelimeleri kullanıldığı için izin vermedi.

Eğitim-Sen oyunda geçen kelimelerin yeniden düzenleneceğini bildirerek, yeniden başvurdu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, verdiği yanıtta ‘Adı geçen kelimelerin çıkartılması üzerine oyunun bütünlüğünü kaybederek anlamsızlaşacağını bildirdi ve buna rağmen sahnelenmesine izin vermedi. Eğitim-Sen Edirne Şube Başkanı İbiş Gürakın, “Oyunda çocuklara, iyi ve kötüyü göstererek iyinin zaferini aktarılacaktı. Ancak, izin alamadık. Bu oyun Edirne dışında, Gebze, Sakarya, Tekirdağ, Çorlu, Kırklareli, Saray ve Lüleburgaz'da öğrencilere sergilendi” dedi.

Oyun için okul öğrencilerinden 2.5 YTL alındığını belirten Gürakın “Öğrencilere paralarını iade ediyoruz” dedi.
Keşan Belediye Başkanlığı, yaptığı basın açıklamasında, adı geçen oyunun 16 Kasım itibariyle Kültür Merkezi'nde sergileneceğini bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!