Milli Eğitim'de para toplamanın 25 yolu

Güncelleme Tarihi:

Milli Eğitimde para toplamanın 25 yolu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 1998 00:00

Haberin Devamı

İlköğretim okulları ve lise kayıtlarında her yıl yapılan bağışın varlığı ve miktarı tartışılırken, Eğitim-Sen'in yaptığı bir araştırmada ilköğretim kurumlarında öğrencilerden 25 değişik türde para toplandığı ortaya çıktı. Her öğrenim yılı başında eğitimciler ile öğrenci velilerini karşı karşıya getiren bağış tartışmaları, 1998-99 öğretim yılında da sorun olma özelliğini sürdürüyor. Eğitim-Sen'in yaptığı araştırmaya göre, para toplama kalemleri şöyle sıralanıyor:

Eğitime Katkı Payı, Karne Parası, Dergi Parası, Okul Arması, Diploma Parası, Pul-Fotoğraf, Yardımcı Ders Kitabı, Ruhsal Dosya, Spor Kolu Parası,Takdirname-Teşekkürname Parası, Üye Aidatı (Koruma derneği), Gezi, Ders Kitabı, Yetiştirme Kursu,Temizlik Malzemesi, Sosyal Faaliyetler (tiyatro, kermes), Tebeşir,Fotokopi ve Teksir Parası, Küçük Bakım Onarım (tamirat, boya badana vb.), Kalem, Soba kovası, Cam, Elektrik-Su-telefon, Masa Örtüsü- Perde, Kooperatif.

Egitim-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Alaattin Dinçer, her dönemin başında yetkillilerin kayıtlarda bağış alınmayacağını söylediklerine dikkat çekti, şöyle konuştu:

‘‘Milli eğitimdeki para ilişkileri bir takım çevrelerin ağzını sulandırıyor. Herkes bu pastadan pay kapmaya çalışıyor. ’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!