Milli devlete ölümcül darbe

Güncelleme Tarihi:

Milli devlete ölümcül darbe
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2009 00:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TRT’nin Kürtçe yayına başlamasıyla "Milli devlet yapısının hükümet eliyle arkadan hançerlendiğini ve ölümcül bir darbe aldığını" söyledi.

Yeni yılın ilk MHP grubundaki konuşmasına, vatandaşların yeni yılını, Muharrem orucunu ve Aşure gününü kutlayarak başlayan Bahçeli, özetle şunları söyledi:

Yakasına yapışırız

Bu kanalın önümüzdeki dönemde Kürtçe açık öğretim kanalına dönüşmesi talebi kimseyi şaşırtmasın. Bu uygulamayla birlikte Erdoğan’ın, Türkiye’yi 36 etnik gruba bölen zihniyetinin ilk adımı gerçekleşti. Türkiyelilik projelerinin temeli de, PKK’yı Kürtçe selamlayan Başbakan’ın ağzından törenle atıldı. Şimdi sıra, Başbakan’ın hesabı ile geri kalan 35 ayrı dil ve lehçede TV kanalı kurmaya geldi; ardından ise ayrıla ayrıla, bölüne bölüne, ufalana ufalana tekrar nasıl tek devlet ve tek millet olunacağının Başbakan’ın yakasına yapışarak sorulmasına kadar gelindi. MHP, hiç kimsenin anasının dilini beşeri ilişkiler içinde öğrenmesine mani olmayan bir anlayışla meseleye yaklaşıyor. Kim, özel hayatında anadiliyle konuşmak istiyorsa konuşsun. Buna engel olacak hiç kimse yok. Saygı duyarız. Ancak biz, Türkçe konuşup, Türkçe düşüneceğiz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!