Milletime güveniyorum

Güncelleme Tarihi:

Milletime güveniyorum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2011 00:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, internet sitesi aracılığıyla kendisine ve parti yöneticilerine yapılan tehdit ve şantaja boyun eğmeyeceğini açıkladı. Bugüne kadar özel görüntüleri yayınlananların derhal istifasını isteyen Bahçeli, kendisinin yanı sıra 6 yöneticisi birden aynı tehditle karşılaşınca dün farklı bir tavır sergiledi. Bahçeli, “Olay başka anlam kazandı. Görevimin başındayım. Arkadaşlarım istifa etmeyecekler, etseler de kabul etmem. Sorumluluğu üzerime alıyorum. Allah’a sığınıyor, milletime güveniyorum” dedi. Bahçeli, dün Kastamonu mitingi öncesi bir grup gazeteciye şunları söyledi:

Tedbirimizi aldık

“İnternete düşmüş ve daha sonra kamuoyuyla paylaşılmış olan bilgiler ışığında MHP gerekli tedbirlerini almış, muhatap olan kişilerin karşı karşıya kaldığı olayların tasvip edilmediği ifadesiyle partiden, başkanlık divanı üyeliğinden ve milletvekilliği adaylığından çekilmesi istenmiş ve şu ana kadar dört arkadaşımız bu talimat çerçevesinde hareket ederek parti ile olan ilişkilerini bitirmişlerdir.

Karanlık odaklar

Olaylar bu şekliyle gelişirken başta Sayın Erdoğan olmak üzere MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı, savcılar gayet kayıtsız kalarak olayları sürüncemeye bırakmışlardır. Bundan da karanlık odaklar cesaretlenmiş ve daha fazla yayın yapma ihtiyacı içerisine girmişlerdir. En son yapılmış olan açıklamalar farklı bir boyut kazanmıştır. Burada MHP’ye tehdit ve şantaj yapılması olayı ile karşı karşıyayız.

Basın aracılığıyla ifade ediyorum: Hiçbir şart altında, hiçbir tehdide veya şantaja MHP boyun eğemez. Şimdi kimin elinde ne kaset varsa, kimin elinde ne bilgi varsa herkes, başta televizyonlar olmak üzere sabahtan akşama kadar yayın yapabilirler. Özellikle karanlık odadaki bir interneti sabah haberlerinde her 15 dakikada bir tekrarlayan, yayınlayan bütün televizyon patronlarına ve yöneticilerine de iktidara da söylüyorum. Ellerinde ne bilgileri, ne kasetleri varsa kamuoyunda açıklamakla mükelleftirler.

MHP’nin Genel Başkanı ve lideri olarak görevimin başındayım. Şu an için ortaya konulmuş olan başkanlık divanı üyesi arkadaşlarımın görevlerine devam etme ve milletvekili adaylığının süreceğini ifade ediyorum.

Allah’a havale

Bu aşamada MHP’yi etkisizleştirmek, birliğini bozmak, varlığını ortadan kaldırmak çabasında olanları gizli gündemleriyle baş başa bırakıyoruz. Hepsini Allah’a havale ediyorum. MHP’nin lideri olarak Allah’a sığınıyor, milletime güveniyorum. Var olan arkadaşlarımla 12 Haziran seçimlerine bütün varlığımızla gayret gösterme kararındayız.”

Bahçeli, “Divan üyeleri istifalarını verirse ne yapacaksınız?” sorusuna da “Arkadaşlarımız istifa etseler de kabul etmem” dedi.

Silahları bırakıp oy vermeye mi geliyorlar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Hiç kimse demiyor ki Kandil’den Türkiye’ye bir grup eli silahlı terörist geliyor. Bunlar acaba 12 Haziran’da silahları bırakıp sandığa oy vermeye mi geliyorlar?” diye sordu. Bahçeli, seçim maratonunun dünkü durağı olan Kastamonu’ya giderken Başbakanlık aracına eskortluk eden polis arabasına yapılan saldırının gerçekleştiği Ilgaz Dağı’ndan geniş güvenlik önlemleri ile geçti. Bahçeli, mitingte özetle şunları söyledi:

Rant peşindeler

“Başbakan bir çılgın proje sevdasına kapılmış. Trakya’yı kanalla ayırıyor. İstanbul’a iki şehir daha kuruyor. Şimdiden arsa fiyatları artışıyla yeni rant peşinde koşan insanlar var. Bölücü terör azmış durumda. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da bir çok olay hızlandı. Hiç kimse demiyor ki Kandil’den Türkiye’ye bir grup eli silahlı terörist geliyor. Bunlar acaba 12 Haziran’da silahları bırakıp sandığa oy vermeye mi geliyorlar? Bir çatışmaya girdiğinde Mehmetçik ölürken hiç sesiniz çıkmayacak, terörist olduğu zaman Türkiye’yi yakacaksınız. Böyle şey olabilir mi?

MHP Lideri Bahçeli, Kastamonu’daki polis otosuna saldırıda yaralanan polis memuru Metin Kuş’u evinde ziyaret etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!