Milislerle Amerikan askerleri arasındaki çatışmada 22 ölü

Güncelleme Tarihi:

Milislerle Amerikan askerleri arasındaki çatışmada 22 ölü
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2006 01:01

Haberin Devamı

Polisin açıklamasında, çatışmanın, silahlı bir grubun Amerikalı askerlere ateş açmasının ardından çıktığı bildirilirken, Şii yetkililer, bölgedeki bir camide bulunan 18 kişinin Amerikan askerleri ve Irak kuvvetlerince öldürüldüğünü söylediler.

Amerikan ordusu olayla ilgili olarak henüz bir açıklama yapmazken, Associated Press (AP), caminin içine girerek çatışmanın ardında bıraktıklarını görüntüledi.

Birçok cesetle, Amerikan ordusu tarafından da kullanılan, yere saçılmış 5.56 milimetrelik mermi kovanlarının yer aldığı görüntülerde, etrafı kan gölüne dönmüş cesetlerin başında ağlaşanlar dikkat çekti.

Şii lideri Mukteda Sadr'ın yardımcılarından Hazım El Aracı, Bağdat'ın doğusundaki Sadr semtinde bulunan Mustafa Camii'ndeki 20'den fazla kişinin, akşam namazı vakti ibadet ettikleri sırada Amerikan askerlerince öldürüldüğünü iddia etmişti.

Haberin Devamı

Bir başka Şii yetkili de Amerikan kuvvetlerinin, yaralıların kaldırıldığı hastaneyi kuşattıklarını belirtti.

Dava partisi milletvekili Haydar Obeidi, olaya tepkisini, “Bu insanlar kanun hiçe sayılarak nasıl katledilir? Iraklıların canı ucuz değil. Amerikalıların kanı kendileri için değerliyse, Iraklıların kanı da bizim için değerli. Olayın derhal soruşturulmasını ve soruşturmaya Irak tarafının da dahil edilmesini talep ediyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!