Miçotakis'ten ‘PKK terör örgütü’ baskısı

Güncelleme Tarihi:

Miçotakisten ‘PKK terör örgütü’ baskısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yunanistan eski Başbakanı Konstantin Miçotakis, Başbakan Simitis'ten PKK'nın terör örgütü olduğunu ilan etmesini istedi. Miçotakis, TV'deki konuşmasında ‘‘Kürtleri değil ama PKK'yı terör örgütü olarak kabul etmeliyiz’’ dedi.

Yunanistan'da fırtınalar koparan Öcalan krizinden sonra ABD, Atina'ya PKK'yı Kürt sorunundan ayırması için baskıyı sürdürürken, eski başbakan Konstantin Miçotakis, Simitis hükümetine, ‘‘PKK'yı terör örgütü olarak ilan etmesi’’ yolunda çağrıda bulundu.

Miçotakis, Antenna Televizyonu'na yaptığı açıklamada, Yunan Hükümeti‘nin PKK‘yı terör örgütü olarak ilan etmesi gerektiğini belirterek ‘‘Kürtlerin değil ama PKK‘nın terör örgütü olduğunu kabul etmeliyiz. PKK, Kürt toplumunun sadece yüzde 10‘unu temsil ediyor. Ayrıca PKK‘nın içinde bile silahlı mücadeleyi desteklemeyen gruplar bulunuyor’’ diye konuştu.

Simitis hükümeti, PKK konusunda çelişkili politika izlerken, Dışişleri Bakanı Yorgos Papandreu, dün PKK‘nın Yunanistan‘da yasal olmadığını bildirdi. Papandreu, Ta Nea Gazetesi'ndeki açıklamasında, Yunanistan'ın terörü desteklemediğini, her türlü terör eylemini kınadığını açıkladı. Yunan Dışişleri Bakanı, ‘‘PKK bu ülkede yasal bir örgüt değildir. Eğer Kürtleri terörist olarak adlandırarak Kürt sorunu çözeceksek, biz bunu yapan ilk ülke olurduk’’ diye konuştu.

AB YARDIMINA KOŞUL

Öte yandan, Simitis hükümeti, dün Brüksel nezdinde girişimde bulunarak, Türkiye'ye yardım konusunda vetosunu kaldırmak için iki koşul öne sürdü. Atina, Avrupa Birliği'nin Ege ve Kıbrıs konusunda bazı güvenceler vermesini isterken ikinci koşul olarak yardımın Güneydoğu Anadolu‘da kullanılmasını talep etti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!