MHP'lilerin Küba merakı

Güncelleme Tarihi:

MHPlilerin Küba merakı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

MHP'liler tek tek, sosyalizmin kalesi olarak tanınan Küba'yı keşfe çıkıyor. Tarım ve Köyişleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici'nin ardından, Denizcilikten Sorumlu Devlet Bakanı Ramazan Mirzaoğlu, Küba Ulaştırma Bakanı'nın davetlisi olarak 6 Mayıs'ta Havana'ya gidiyor. Denizcilikte işbirliği anlaşması imzalayacak olan Mirzaoğlu, Küba Devlet Başkanı Fidel Castro'dan da randevu isteyecek.

Küba Ulaştırma Bakanı Alvaro Perez Morales, gönderdiği davet mektubunda ziyaretin Küba ile Türkiye arasındaki geleneksel dostluk bağlarının güçlendirilmesine özel bir katkı sağlayacağını kaydetti. Morales sıcak mektubunda, ‘‘Sizleri konuk etmek ve ziyaretiniz sırasında sizlere yakışan ilgiyi göstermek benim için büyük bir onur olacaktır’’ cümlelerini de kullandı.

Mirzaoğlu, 6 gün sürecek gezisi sırasında Morales'in yanısıra Dış Ticaret Bakanı Ricardo Cabrisias, Balıkçılık Sanayi Bakanı Orlando Rodruez Romay ve Yabancı Yatırım ve Ekonomik İşbirliği Bakanı Marta Lomas ile görüşecek. Eski Havana bölgesini gezerek, tersane ve kargo terminalini ziyaret edecek olan Mirzaoğlu, ‘‘Özellikle tersane ve gemi yapımı konusunda ortak yatırım yapmanın yollarını arayacağız. Orada ortak tütün fabrikası da kurulacak. Küba'dan da Türkiye'ye iki bakan geliyor. Küba ile ilişkilerimizi geliştireceğiz’’ diye konuştu.

YAHNİCİ SEVMİŞTİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yahnici, iki ay önce 10 gün kaldığı Küba ile Türkiye arasında ilginç benzerlikler keşfetmiş, Küba'yı ve Kübalılar'ı sevmişti. Kübalılar'ın da onurlarını ve özgürlüklerini herşeyin üzerinde tutan bir halk olduğunu söyleyen Yahnici, Küba'da da Türkiye'de olduğu gibi ‘Irkçı-şoven’ bir anlayışın sözkonusu olmadığını, hangi kökten olurlarsa olsunlar, Kübalılar'ın kardeşçe yaşadıklarını kaydetmişti. Yahnici, devrimi de, ‘‘Sosyalist-Komünist olmanın ötesinde milliyetçi-vatansever’’ olarak nitelendirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!