MHP'li Vural'dan Erdoğan'a 'devekuşu' benzetmesi

Güncelleme Tarihi:

MHPli Vuraldan Erdoğana devekuşu benzetmesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2009 16:09

BURSA’da konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, AKP’nin Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu görmediğini belirterek, “Başbakan, krizi görmeyip ‘teğet geçti’ diyerek devekuşu gibi kafasını kuma gömmüştür” dedi.

Partisinin Bursa İl Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, AKP Hükümetinin ekonomi politikasını eleştirdi. Yerel seçimler için geri sayımın başladığını hatırlatan Vural, vatandaşların Türkiye’yi 7 yıldır yöneten hükümete ihtarname yollayacağını ifade etti. “Korkunun ecele faydası yok” diyen Vural, seçimlerde vatandaşın AKP’ye sarı kart göstereceğini dile getirdi. Türkiye’nin büyük bir ekonomik krizin içinde olduğuna değinen Vural, “2007 yılında biz bunu görüp tedbirlerin alınması gerektiğini söylemiştik. Bu büyüme ‘rekabet gücünü istihdamı azaltıyor, yoksulluğu artırıyor’ demiştik. Türkiye’de üretmek malesef cezalandırılmıştır. Tarım kesimi sanayi kesimi cezalandırılmıştır” diye konuştu.

Türkiye’de üretimin ve ihracatın ithalata bağlı hale getirildiğini belirten Oktay Vural, “Ekonomi, Ahmetlere, Mehmetlere, Ayşelere iş bulmak yerine yabancılara iş bulan bir ekonomi haline dönüştürülmüştür. Bu tablo AKP’nin ekonomik politikalarının yansımasının somut bir örneğidir. Başbakan meydanlarda dünyada bir ekonomik kriz olduğunu söylüyor. AKP Türkiye’nin içinde bulunduğu bu durumu görmemiş. Başbakan, krizi görmeyip teğet geçti diyerek devekuşu gibi kafasını kuma gömmüştür” dedi.

BAŞBAKAN FİKİR FİRARİSİ GİBİ DAVRANIYOR

Hükümetin hiç bir kapsamlı tedbir almadığını belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Vural, “Hükümet sadece başkalarını şikayet etmektedir. İşadamlarını, bankaları şikayet etmektedir. Dünyayı mazeret olarak göstermektedir. Sayın Başbakan ‘Bu dünyanın krizi’ diyor. Sayın Başbakan adeta bir fikir firarisi gibi davranmaktadır. Çünkü enerji fiyatlarını indirdiği zaman ‘ben indirdim’ diyenler, arttığı zaman da ‘E ne yapalım petrol fiyatları artıyor’ demiştir. Tarım kesimi çöktü, tekstil çöktü, otomotivde de 3 aylık bir indirime gidiyorlar. 3 aylık bir indirimle otomotiv sektörü geleceğe nasıl bakacaktır, nasıl üretim yapacak. Bu seçim öncesi dağıtılmış bir parmak bal gibi ekonomik krize çare olarak göstermektedir” dedi.

TÜRKÇE TEKTİR

TRT’nin Nevruz günü ile ilgili yayınına tepki gösteren Vural, yayında “Türkçe, Azerbaycan Türkçesi, Kazak Türkçesi, Kırgız Türkçesi, Özbek Türkçesi ve Türkmence dillerinin konuşulduğu” diye bir ifade bulunduğunu anlatarak şunları söyledi:
“Türkçe tektir ve lehçeleri vardır. Daha bu milletin dilini bile bilmeyen bir TRT, nasıl oluyor da milli yayın politikası güdecektir, hayret ediyorum. Bir taraftan dilimizi bozup başka dilde yayın yapan TRT, Türk dilini de bölmeye ve başka Türk lehçelerini de başka dillere bölmek istemiştir. Böyle bir vahim hatayı işleyen birilerinin TRT’yi yönetmesi ne kadar hazindir.”

AFFIN BEDELİ NEDİR?

Hükümet tarafından PKK’yı dağdan indirme adı altında genel af çıkartıldığını anlatan Oktay Vural, “Türkiye terörle mücadeleyi sorguluyor. Terörle mücadele edenleri sorguluyor. Teröristleri ise ödüllendirmeye uğraşıyorlar. Sayın Başbakan kapalı kapılar ardında kimlerle anlaşma yaptı, bu affın bedeli nedir?” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!