MHP'li Vural: Darısı Gökçek'in başına

Güncelleme Tarihi:

MHPli Vural: Darısı Gökçekin başına
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2009 14:37

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un, belediye başkanlığı adaylığından istifa etmesinin, parti içindeki çekişmenin bir ürünü olduğunu öne sürerek, “Darısı Melih Gökçek'in başına” dedi.

Haberin Devamı

Vural, Ankara Büyükşehir Belediyesi Karşıyaka Mezarlığı Mermerciler Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kırdök ve beraberindeki heyeti kabul etti.
Kabulde, gazetecilerin sorusu üzerine Turgut Altınok'un, belediye başkan adaylığından istifasını değerlendiren Vural, parti içi meselelerle ilgili değerlendirme yapmanın haksızlık olacağını söyledi.

Vural, “Darısı Melih Gökçek'in başına. Onun da istifa dilekçesini boş göndermiştim. Ankaralılara yanlış bilgi verdiği, kentin hakkını ve hukukunu korumadığı için o da istifa edecektir” diye konuştu.

MHP olarak Mansur Yavaş'ın Büyükşehir Belediye Başkanı olması için çalıştıklarını anlatan Vural, şöyle devam etti:
“AKP içerisinde iç çekişme ve çatışma ve karalamalar devam ediyor. AKP'nin Ankara'da koyduğu bu siyaset anlayışı, millet açısından bir gösterge teşkil edecektir. MHP olarak biz, Ankara'da çok iddialıyız. Bunlar, MHP'nin yaklaşan ayak sesleridir. MHP'nin ayak seslerinden ürkenler gördüğünüz gibi kendi sorunlarıyla baş başa kalmıştır.”

Haberin Devamı

Gökçek'in, “MHP'li arkadaşlarımla beni kavga ettirmek istiyorlar” sözlerinin hatırlatılması üzerine de Vural, Gökçek'in ne milliyetçilikle ne de muhafazakarlıkla alakasının olduğunu ileri sürdü.

“Onun tek kurtarıcısı Karayalçın'dır. Onun ipine sarılmış gidiyor. MHP olarak biz Ankara'yı ne Gökçek'e, ne de Karayalçın'a teslim edeceğiz” diyen Vural, milliyetçi ve muhafazakar insanların, Melih Gökçek'e vereceği bir tane oyun bulunmadığını iddia etti.

Vural, Ankara'da AK Parti ve Gökçek'in döneminin kapanacağını savunarak, “Karayalçın'ın ise bir daha açılmamak üzere kapanmıştır. Artık çanlar Melih Gökçek için çalmaktadır ve hesap 29 Martta sorulacaktır” ifadelerini kullandı.

“MHP'YE DÖNMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL”

“Altınok'un MHP'ye dönmesi söz konusu mu?” sorusuna Vural, bunun söz konusu olmadığını bildirdi. Vural, “MHP olarak biz adaylarımızı tespit ettik. Altınok'un istifası, parti içindeki çekişmenin ürünüdür. Altınok, AKP'nin belediye başkanıdır. AKP'nin kendi içerisindeki bir durumdur. Parti içi mesele hakkında değerlendirme yapmak hem AKP'ye karşı haksızlık, hem de MHP'nin adaylarına karşı haksızlık olur. Yeni döneme bakmak lazım” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!