MHP'li Faruk Bal TBMM Başkanlığı'na aday oldu

Güncelleme Tarihi:

MHPli Faruk Bal TBMM Başkanlığına aday oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2013 14:00

TBMM Başkanlığı için ilk adaylık başvurusu yapıldı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP Konya Milletvekili Faruk Bal’ın adaylık için başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

TBMM Başkanı ve Başkanvekillerinin yasa gereği 4 Temmuz’a kadar seçilmesi gerekiyor. Seçim takvimi bugün başladı. Başkanlık seçim turlarının 2 Temmuz’da yapılması planlanıyor. Siyasi parti grupları Başkanlık için aday gösteremiyor. Başkanın görev süresinin dolmasından 10 gün önce başlayacak takvime göre, ilk 5 günde adaylar, Başkanlık Divanına bildirilecek. TBMM Genel Kurulu, aday başvuru süresinin dolmasının ardından çalışma günü değilse bile kendiliğinden toplanacak. Başkan seçimi gizli oyla yapılacak.

YİRMİ ALTINCI BAŞKAN SEÇİLECEK

Anayasa’ya göre, TBMM Başkanı seçilebilmek için ilk iki oylamada üye tam sayısının üçte iki (367) çoğunluğu gerekiyor. Bu olmazsa 3. turda üye tamsayısının salt çoğunluğu (276) aranacak. Çoğunluk sağlanamazsa en çok oyu alan iki aday arasında 4. oylama yapılacak. En fazla oy alan aday, TBMM Başkanı seçilecek. Temmuz 2011’de Çiçek, 322 oyla, TBMM’nin 25’nci başkanı olmuştu.

VURAL AÇIKLADI

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Vural, Meclis Başkanlığı’na ilk başvurunun Konya Milletvekili Bal’ın yaptığını açıklayarak “Hayırlı olsun” temennisinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!