MHP'den kaset açıklaması

Güncelleme Tarihi:

MHPden kaset açıklaması
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 16, 2011 11:17

Kritik soru. Yayınlanmamış kasetlerle ilgili bilgi nereden geldi.

Haberin Devamı

Milliyetçi Hareket Partisi, kaset skandalıyla ilgili Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’na gönderdiÄŸi yazıda,"Kasetlerle ilgili yayınlanmadan önce bilgimiz yoktu. Kasetler internette yayınlanmadan önce bize herhangi bir bilgi ve görüntü gönderilmedi." dedi.Â

Kaset skandalı ile ilgili açıklamaları ile dikkat çeken eski DYP milletvekili Tevfik Diker’in de emniyette ifadesinin alındığı öğrenildi. ‘Yayınlanmamış kasetlerle ilgili bilgiye nereden ulaştınız?’ diye sorulan Diker’in, " Bu bilgileri kimden aldığımı açıklamak zorunda değilim "diye söylediği öğrenildi.

İnternette yayınlanan ve MHP’li 10 yöneticinin istifasına neden olan özel görüntüleri içerin kasetlerle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Adnan Çimen geçtiğimiz günlerde MHP Genel Merkezi'ne bir yazı göndermişti. Savcı Çemin ‘ivedi’ cevap istediği yazısında MHP’ye iki soru soran savcı Çimen, MHP yetkililerine ilk olarak, 'Görüntüler yayınlanmadan önce size gönderildi mi?' diye sordu. Savcı Çimen, yazısında ikinci sorusunu, ‘İbrahim Faruk Bayındır'ın kredi kartı bilgilerine nasıl ulaştınız?’ diye yöneltti.

Haberin Devamı

YAYINLANMADAN ÖNCE KASET VEYA BİLGİ GELMEDİ

MHP’nin sorulara ilişkin cevapları geçtiğimiz günlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na ulaştı. MHP gönderdiği yazıda,"Kasetlerle ilgili yayınlanmadan önce bilgimiz yoktu. Kasetler internette yayınlanmadan önce bize herhangi bir bilgi ve görüntü gönderilmedi" dedi. Cevap yazısında Faruk Bayındır’ın kredi kartı bilgilerine ise bilgisayar uzmanları aracılığıyla ulaşıldığı belirtildi.

DİKER’İN EMNİYETTE İFADESİ ALINDI

Öte yandan MHP'deki ilk kaset skandalının ardından sonra "8 kişinin daha kaseti var" açıklaması yapan eski DYP Milletvekili Tevfik Diker’in de ifadesi alındı. Diker’in kasetlerle ilgili açıklamalarının basında yer almasının ardından Soruşturma savcısı Adnan Çimen, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne ‘Diker’in ifadesinin alınması’ talimatını verdi.

‘YAYINLANMAMIŞ KASETLERLE İLGİLİ BİLGİYİ NEREDEN ALDINIZ’ SORUSU

Bu talimat üzerine eski Milletvekili Diker, geçtiğimiz günlerde İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne çağrıldı. Emniyette ifade veren Diker’e, " MHP’nin kasetleri ile ilgili açıklamalarınız var. İlk kasetlerin ardından ‘8 kişinin daha kaseti var’ diye açıklamanız basında yer almaktadır. Yayınlanmamış kasetlerle ilgili bu bilgiye nereden ulaştınız? "diye sorulduğu belirtildi.

Haberin Devamı

DİKEN: KAYNAĞIMI AÇIKLAMAK ZORUNDA DEĞİLİM

Bir internet sitesinde yazılar yazdığı öğrenilen eski milletvekili Tevfik Diker’in bu soruya, "Haber kaynağımı açıklamak istemiyorum. Bu bilgileri kimden aldığımı açıklamak zorunda değilim."diye yanıt verdiği öğrenildi.

İFADEMİ EMNİYETTE DEĞİL, SAVCILIKTA VERDİM

Eski DYP Milletvekili Tevfik Diker yazılı bir açıklama yaptı. Diker "MHP’ nin aşağıdaki kaset açıklamasına cevabımdır" şeklinde başlayıp "İşte doğrular" diye devam eden açıklamasında, şöyle dedi:

"Kasetlerle ilgili tanık olarak ifade verdim. İfademi Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığında verdim. Hiç bir emniyet müdürlüğüne gitmedim. Tanık ifademi 30-05-2011 günü verdim. MHP’liler savcılara ifadeye gitmezken ben gittim ve görevimi yaptım. Köşe Yazarı olarak ’haber kaynağımı açıklayamam’ dedim. Ayrıca MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, kaseti yayınlanmadan bir kaç gün önce medyaya verdiği beyanatta; -MHP bu organizasyonun ne olduğunu biliyor, seçimden sonra açıklayacağız- demişti. ’Şimdi açıklamalıdır ve onu dinlemelisiniz’ dedim."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!