MHP'de kasa kavgası

Güncelleme Tarihi:

MHPde kasa kavgası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 1997 00:00

Haberin Devamı

Alparslan Türkeş'in ölümünün üzerinden 5 ay geçmesine rağmen, MHP'de sarsıntı bitmedi. MHP Lideri Devlet Bahçeli yanlılarının ‘‘Parti kasası tamtakır’’ demesi üzerine, 6 Temmuz'a kadar Genel Başkan Vekilliği yapan Tuğrul Türkeş ‘‘Bunu iddia edenler şerefsiz’’ tepkisini gösterdi.

Seval Türkeş de isim vermeden, Alparslan Türkeş'in ilk eşinden olan çocuklarını MHP ve ülkücü camiaya zarar vermekle suçlayıp, ‘‘Bir kaşık suda boğulacak kadar küçüldüler. Bu hale düşenlere yazıklar olsun’’ dedi. Tuğrul Türkeş, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, iddia edildiği gibi MHP'nin hiçbir zaman para içinde yüzmediğini belirterek, şunları söyledi:

‘‘MHP kasasından kendi adıma tek kuruş harcamadım. Paraların benim Genel Başkan seçilmem için harcandığını iddia eden kişinin kendini saklaması şerefsizliktir. Tüm harcamalar Başkanlık Divanı imzası ile yapıldı. 4 Nisan-6 Temmuz tarihleri arasında kasadan 130-140 milyar harcandığı yalan. Başbuğ ölmeden bir hafta önce kasada 75 milyar, öldüğünde 80 milyar vardı. İddia sahibi saklanmak yerine, elindeki delillerle birlikte konuyu tahkik ettirmek üzere yetkili yerlere derhal başvurmalıdır. Herkesle yüzleşmeye hazırım. İspat edemezse şerefsizdir.’’

Bu arada MHP Olağan Kurultayı genel nüfus sayımının yapılacağı 30 Kasım'dan 23 Kasım 1997’ye alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!