MHP köşk yarışında

Güncelleme Tarihi:

MHP köşk yarışında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2007 16:36

Seçimler sonrasında ilk defa toplanan MHP MYK’da Meclis'te yapılacak cumhurbaşkanı seçiminde aday gösterme eğilimi ortaya çıktı

Adayın kim olacağına Meclis açıldıktan sonra toplanacak MHP gurubunda karar verilecek.

22 Temmuz seçimleri sonrası seçim sonuçlarını değerlendirmek ve partinin bundan sonra izleyeceği stratejiyi belirlemek üzere yapılan MYK toplantısı sona erdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başkanlığında Genel Merkez’de yapılan toplantı yaklaşık 1 saat sürdü.

Yeni seçilen milletvekillerinin de katıldığı toplantıda MYK üyeleri ve milletvekilleri birbirlerine tanıtıldı. Devlet Bahçeli’nin MYK üyeleri ve milletvekillerine yönelik bir değerlendirme yaptığı bildirilirken Bahçeli’nin “Tutarlı ve gerçekçi bir siyaset izleyeceğiz. AKP’nin başarısı MHP’nin başarısını gölgeleyemez. MHP’nin tek başına iktidar hedefi unutmayın” dediği öğrenildi. Toplantıda MHP’nin TBMM’de grup olarak her konuda ortak hareket etme konusunda kararlılık vurgusu yapıldığı da bildirildi.

Cumhurbaşkanı seçimlerinde Genel Kurul'a girme kararının tekrar edildiği toplantıda MHP’nin de aday göstermesi eğilimi ortaya çıktı. Adayın kim olacağının ise Meclis açıldıktan sonra yapılacak MHP Grup toplantısında belirlenmesi kararlaştırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!