MHP: İttifak ve barajı lügattan sildik

Güncelleme Tarihi:

MHP: İttifak ve barajı lügattan sildik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

MHP, DYP ile seçim ittifakı yapacakları yönündeki haberleri yalanladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘‘Ülkücüler iki kelimeyi Türkçe lügattan sildiler. Birincisi ‘baraj', ikincisi ‘ittifak'. MHP'nin ne baraj sorunu var, ne de seçimlerde herhangi bir parti ile ittifak yapacak. MHP, kutlu iktidar için seçimlere tek başına girecek’’ dedi.

MHP Basın Sözcüsü Şevket Bülent Yahnici de MHP'nin baraj sorunu olmadığını ve yüzde 15 oy oranını zorlayacağını savunarak, seçime tek başına katılacağını vurguladı, DYP ile seçim ittifakına girecekleri yönündeki haberleri kesin dille yalanladı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Sabahattin Çakmakoğlu da, dün düzenlediği basın toplantısında MHP'nin herhangi bir parti ile ittifaka ihtiyacı bulunmadığını savundu.

Ancak, özellikle DYP'nin MHP ile ittifak için yoğun çaba gösterdiği belirtiliyor. MHP adına eski Genel Başkan Yardımcısı Rıza Müftüoğlu ile DYP adına da Genel Başkan Yardımcısı ‘Milliyetçi kökenli' Cihan Paçacı'nın gayri resmi görüşmeler yaptığı siyasi kulislerde konuşuluyor. Paçacı'nın MHP ile ittifak arayışından DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'in bilgisinin olduğu da vurgulanıyor.

DERİNCE BOMBACILARI YAKALANDI

Bu arada MHP Derince Belde binasını 4 Aralık 1998'de bombalayan yasadışı MLKP üyesi 22 yaşındaki Barış Albay yakalandı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün yasadışı MLKP örgütüne yönelik operasyonları sırasında yakalanan 7 kişi arasında Barış Albay da ele geçirildi. Albay'ın MHP binasını, Abdullah Öcalan'ın İtalya'ya sığınması sırasında İzmit HADEP binasında açlık eylemi yapan emekli öğretmen Metin Yurtsever'in gözaltına alınması ve daha sonra ölmesinin intikamı için bombaladığı anlaşıldı. İntikam eylemi için İstanbul'dan gelerek MHP binasına zaman ayarlı bomba koyan Barış Albay'ın birçok bombalama eylemine de karıştığı bildirildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!