MHP hazır

Güncelleme Tarihi:

MHP hazır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 1999 00:00

Haberin Devamı

Ecevit'le bugün görüşecek MHP Lideri Devlet Bahçeli, koalisyon pazarlığı için hazırlığını tamamladı. MHP, bakanlıklarda eşit dağılım önerek, Meclis Başkanlığı'nı ise mutlaka isteyecek.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün DSP Genel Başkanı ve Başbakan Bülent Ecevit'le yapacağı koalisyon görüşmesi için hazırlıklarına son şekli verdi. Bahçeli, dün MHP Başkanlık Divanı'nı toplayarak, koalisyon pazarlığını yapacak ekibi de açıkladı. Buna göre, Genel Sekreter Koray Aydın, Genel Başkan Yardımcıları Sadi Somuncuoğlu, Tunca Toskay, Enis Öksüz ve Sabahattin Çakmakoğlu, koalisyon pazarlıklarını MHP adına yürütecekler.

Başkanlık Divanı'nda Bahçeli, Cumhurbaşkanı Demirel'le yaptığı görüşmenin ayrıntıları hakkında bilgi verdi. Divan'da, MHP ister koalisyon ortağı olsun, ister muhalefette kalsın, mutlaka Meclis Başkanlığı'nı almaya çalışması görüşü de benimsendi.

MGK'DA TEMSİL

MHP, önemli bakanlıklarda eşit dağılım isteyecek. Alınacak bakanlıklarla MGK'da temsilin de sağlanması hedeflendi. Ayrıca, hükümet protokolünün ayrıntılı yazılması ve buna uygun iktidar gerçekleştirilmesi, MHP'nin koalisyon pazarlığı ilkeleri arasında yer alacak. Temel ilkelerden ödüne zorlanması durumunda ise MHP muhalefette kalacak.

Bugün Ecevit ile yapacağı görüşmede Bahçeli'nin ilke anlaşmasına varması halinde, MHP'nin pazarlıkçı 5 yetkilisi, koalisyon çatısının kurulması için siyasi ve teknik pazarlığı, öteki partilerin yetkilileri ile sürdürecek. DSP'den, ‘‘Şu bakanlığa, şu kişi atanmasın’’ yönünde bir istek gelirse, MHP'de sağ kesimin soğuk olduğu DSP'li kimi isimlere şerh koyacak. Ancak DSP zorlamazsa, kendiliğinden böyle bir şart koşmayacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!