MHP: "Atalay istifa etsin"

Güncelleme Tarihi:

MHP: Atalay istifa etsin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2011 12:50

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, “2009 yılından bu yana ülkenin çözülme sürecini yöneten eski İçişleri Bakanı istifa etsin” dedi.

Haberin Devamı

Kutluata, Mecliste Antalya Milletvekili Mehmet Günal ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ile düzenlendiği basın toplantısında, Hakkari'deki hain saldırıyı değerlendirdi.

Basın toplantısında ekonomik gelişmelere ilişkin düzenlemeye ilişkin görüşlerini açıklamayı planladıklarını belirten Kutluata, ancak tüm milletin bu sabah büyük bir acıyla uyandığını ifade etti.

Saldırıya ilişkin söylenecek çok şey olduğunu ancak söylemekle bir yere varılamayacağının artık görüldüğünü ifade eden Kutluata, “Olayların bu hale neden geldiğini herkes biliyor. Hükümetin kararlı bir duruş sergilemesi gerekiyor. Bizim arzumuz, Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan artık konuşmasın. 'Gördünüz mü çok ciddiydik, bu işi bitirdik' diye karşımıza çıksınlar. 2009 yılından bu yana ülkenin çözülme sürecini yöneten eski İçişleri Bakanı istifa etsin” şeklinde konuştu.

Ekonomik gelişmelere de değinen Kutluata, “Köksüz, dipsiz, sonu olmayan ekonomik politikaların diyetini vatandaşın ödediğini” öne sürdü. Sadece ithalata dayalı ekonomik politikaların sürdürülemez olduğunu savunan Kutluata, “Ekonomi çalkantı halinde ama bunu düzeltmek adına hükümetten bir çaba görmüyoruz. Ekonomideki yapısal bozulma sözel tedbirlerle düzeltilemez” dedi.

Ekonomik politikalarda öngörülen hedeflerin tutturulamadığını savunan Kutluata, “istihdam yaratılması” ve “cari açığın giderilmesi” noktasında politika üretilemediğini ileri sürdü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!