MGK: Yapısal reformlar kesintisiz sürmeli

Güncelleme Tarihi:

MGK: Yapısal reformlar kesintisiz sürmeli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2001 01:54

MGK bildirisinde ekonomik krizden çıkmanın yolunun, yapısal reformların kesintisiz sürmesi olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

Milli Güvenlik Kurulu'nun 5.5 saat süren toplantısında, Türkiye`nin 2001 yılı ekonomik durumunun genel değerlendirmesinin yapıldığı, 2002 yılı hedef ve beklentileri konusunda Hazine Müsteşarlığı`nca kurula bilgi sunulduğu, alınan ve alınacak önlemlerin ülkenin güvenliğine olan etkilerinin değerlendirildiği bildirildi.

MGK Genel Sekreterliği`nden yapılan yazılı açıklamada, MGK Aralık ayı olağan toplantısının, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer`in başkanlığında Başbakan Bülent Ecevit, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, Başbakan Yardımcıları, Kurul üyesi bakanlar, Kuvvet Komutanları, Jandarma Genel Komutanı ve MGK Genel Sekreteri`ninkatılımıyla Çankaya Köşkü`nde yapıldığı belirtildi.

Gündem konularıyla ilgisi nedeniyle Devlet Bakanı Kemal Derviş`in de toplantının bir bölümüne katıldığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, toplantıda geçen bir aylık döneme ait güvenlik ve istihbarat raporları ışığında, ülke güvenliğine yönelik irticai, ayrılıkçı, yıkıcı faaliyetler ve suç örgütlerine karşı yürütülen mücadele sonuçları ile Türkiye`nin güvenliğini yakından ilgilendiren önemli dış politik olayların gözden geçirildiği ve son gelişmelerin değerlendirildiği bildirildi. Açıklamada, şöyle denildi:

``Bu çerçevede irtica ile mücadele stratejisinin uygulanma durumu hakkında kurula bilgi sunulmuş ve konuyla ilişkin yasa tasarılarının bir an önce yasalaşması gereği üzerinde durulmuştur.

Ayrıca, Afganistan`ın bağımsızlığına, ulusal güvenliğine ve kalkınmasına Türkiye`nin yapabileceği katkılar üzerinde de durulmuştur.

Türkiye`nin 2001 yılı ekonomik durumunun genel değerlendirilmesi ve 2002 yılı hedef ve beklentileri konusunda Hazine Müsteşarlığı`nca kurula bilgi sunulmuş, alınan ve alınacak önlemlerin ülkenin güvenliğine olan etkileri değerlendirilmiştir.

Türk ekonomisinin daha sağlıklı, dinamik ve güvenilir bir yapıya kavuşturularak; yolsuzlukların önlenebilmesi, toplumun yaşam kalitesinin yükseltilmesi, gelir dağılımının düzeltilmesi, yoksulluklamücadele ve bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılması için başlatılan yapısal düzenlemelerin, kesintisiz olarak devam edilmesininönemi üzerinde durulmuştur.``

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!