MGK toplantısında imambayıldı ikramı

Güncelleme Tarihi:

MGK toplantısında imambayıldı ikramı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2002 02:02

Milli Güvenlik Kurulu'nun dün 6 saat süren toplantısı sonrasında Ankara'da soru işaretlerine neden olan ilginç bir gelişme yaşandı.

MGK toplantısı bittiğinde, 8 sivil üyeden, Başbakan Bülent Ecevit'in de arasında bulunduğu 5 üye Çankaya Köşkü'nden ayrıldı. Diğer üç sivil üye; Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu ve İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen ile asker üyeler ise 40 dakika daha Çankaya Köşkü'nde kaldı.

Bu durum Başkent Kulisleri'nde ‘‘Bahçeli, Yücelen, Çakmakoğlu ve askerler 40 dakika içerde ne konuştular? Önemli bir konu mu gündemdeydi?’’ sorusuna neden oldu.

Soru akşama kadar da kulislerde en fazla konuşulan konu oldu.

Akşam saatlerinde üç sivil üye ile asker üyelerin 40 dakikalık gecikmesinin nedeni de ortaya çıktı: Yemeğe kaldıkları için...

Aktarıldığına göre, toplantı uzun sürünce yemeğe de geç bir saatte geçilmiş. Bu sırada görüşülecek konuların hepsi de tamamlanmış. Saat 15.30'u gösterince Başbakan yemeğe kalmak istememiş. Cumhurbaşkanı'ndan izin isteyerek ayrılmak istemiş. Kendisini Başbakan Yardımcıları Mesut Yılmaz ve Hüsamettin Özkan ile Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk ve Dışişleri Bakanı'na vekalet eden Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel takip etmiş. Onlar da bazı randevuları ve işleri olduğunu beyan edip ayrılmışlar.

Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen ile Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu ise ‘‘sivil üyelerin hepsi terketti, sadece asker üyeler Çankaya'da kaldı’’ görüntüsü vermemek için yemeğe kalmışlar.

Menüde şu yemekler yer almış:

Sebzeli çorba, mantarlı flaminyon, imam bayıldı, rokfor peynirli salata ve çukolatalı sufle...

Yemek süresince çok önemli bir konu gündeme gelmemiş.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!