MGK’da vekáleten asker dönemi

Güncelleme Tarihi:

MGK’da vekáleten asker dönemi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2007 00:00

AB yasalarına uyum çerçevesinde 2004’te sivilleşen Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği’nde 3 yıl aradan sonra dünden itibaren vekaleten de olsa yeniden asker dönemi başladı.

Gecikmeli kararname ile Londra Büyükelçiliği’ne atanan ve bundan dolayı güven mektubunu sunması için İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in kendisine verdiği randevuyu kaçıran Yiğit Alpogan ise dün İngiltere’ye gitti. Alpogan, AB yasaları kapsamında MGK’nın ilk sivil Genel Sekreteri olarak 2004 Ağustos’unda göreve başlamıştı. Bu durumda vekaleten de olsa MGK Genel Sekreterliği’nde 3 yıl aradan sonra yeniden asker dönemi başladı. Yeni sivil MGK Genel Sekreteri atanana kadar görevi, Genel Sekreter Yardımcısı Tümgeneral Orhan Akdağ yürütecek.

SEZER 3 İSMİ ONAYLAMADI

Hükümetin, Londra Büyükelçiliği’ne atanan Yiğit Alpogan’ın yerine, MGK Genel Sekreterliği’ne önerdiği Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu için hazırladığı kararname, Çankaya Köşkü’ne ulaştı. Ancak Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, kararnameyi onaylamadı. Sezer, daha önce de büyükelçiler Ecvet Tezcan ile Tahsin Burcuoğlu’nun MGK Genel Sekreterliği’ne getirilmesine onay vermemişti. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de Sezer’i, "Bakanlığımda neredeyse MGK’ya önerecek büyükelçi kalmadı" sözleriyle eleştirmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!