Mezuniyet furyası

Güncelleme Tarihi:

Mezuniyet furyası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2023 07:00

Anaokulundan üniversiteye kadar her eğitim kademesinin sonunda artık mezuniyet törenleri düzenleniyor. Kimi tören için okul bahçesi tercih edilirken kimi tören için okul dışından bir mekân kiralanıyor. Dışarıda yapılan bir mezuniyet töreninin ortalama maliyeti öğrenci başına 1000 TL’yi bulabiliyor.

Haberin Devamı

BAZI okullarda mezuniyet törenlerini veliler isterken, bazı okullardaysa mezuniyet geleneksel olarak kutlanıyor. Hatta bazıları mezuniyet sevincini bir haftaya yayarak farklı etkinliklerle kutluyor. Kutlamaların yapıldığı yer ise okuldan okula değişiyor. Kimi tören için okul bahçesi tercih edilirken kimi tören için farklı bir mekân kiralanıyor. Mekân kiralandığında veliler ortalama 300 TL ödüyor. Öte yandan çocukların kuaför ve kıyafet masraflarıyla bir mezuniyet töreni 1000 TL’yi bulabiliyor.

‘VELİLER DAHA İSTEKLİ’

İzmir’de Bahar Yıldırım İlkokulu, törenini okul bahçesinde yapmayı seçenlerden. Okul Müdürü Ozan Erzincan, velilerin mezuniyet konusunda öğrencilerden çok daha istekli olduğunu söyleyerek “Öğrencilerin saçı, kıyafeti tamamen mezuniyet için hazırlandı. Mezuniyetimizde müzik, konfetiler, yemekler yer aldı. Törenimize velilerimiz oldukça destek oldu. Mezuniyet her kademede eğitim gören çocuklar için yapılabilir. Bu tarz törenlerin çocuklara yararı da zararı da yok” dedi.

Haberin Devamı

Mezuniyet furyası

İstanbul’da Bakırköy İlkokulu Müdürü Hüseyin Taşdemir ise törenin geçen hafta tamamlandığını söyleyerek, “4’üncü sınıf öğrencilerimiz keplerini attılar. Etkinliklerimizi okulun bahçesinde düzenledik. Böylece velilerin de bütçesi etkilenmemiş oldu” dedi.

‘BİR HAFTA SÜRDÜ’

Mezuniyet töreninin bir gün değil bir hafta boyunca sürdüğünü ve ‘Karne Şenliği’ adı altında yapıldığını dile getiren Sinop İstiklal İlkokulu Müdürü Yasin Sakallı ise “Şenliğimiz, okul içinde öğrenci gösterileriyle başladı, ardından çocukların ve velilerin ortak etkinlikleriyle devam etti. Bu yıl karne günü akşamı bir mekânda mezuniyet törenimizi yaptık. Bu bizde artık geleneksel hale geldi. Mekân için her veli 250 TL ödedi” dedi.

'ÇOCUKLARA GÜZEL BİR ANI'
İstanbul’da Şehit Melih Sancar Ortaokulu Müdürü Barış Karadere, “Velilerin de katıldığı güzel bir mezuniyet töreni düzenledik. Okul bahçesinde düzenlediğimiz etkinlikte çocuklar oyunlar oynayarak birçok farklı gösteri düzenledi. Okulumuzda geçtiğimiz yıldan beri mezuniyet törenini ben düzenliyorum. Mezun olan çocukların güzel bir anısı olsun istiyorum” diye konuştu. Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Anaokulu Müdürü Mehmet Taşçı ise anaokulu öğrencilerinin birbirinden farklı gösterilerle mezuniyetlerini kutladığını söyledi. Taşçı, “Okulda yaptığımız törende hem veliler hem de küçük öğrenciler oldukça eğlendi ve duygusal anlar yaşandı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Mezuniyet furyası

GECENİN SONUNDA HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLADILAR
Ayşe Er, Bahar Yıldırım İlkokulu Velisi:
“Çocuklarımız için çok güzel bir aktivite oldu ve çok eğlendik. Veliler olarak ikramları biz hazırladık. Çocuklarımız keplerini attı ve oldukça duygusal anlar yaşadık. Okulumuzla aile gibiydik, oğlum biraz üzüldü ama yine de bir eğitim kademesini başarıyla tamamlamanın mutluluğu içindeyiz.”

Fatma Farsakoğlu, Bahar Yıldırım İlkokulu Velisi:
“Çocuklarımızı kep ve cübbeyle görmek müthiş bir gururdu. Oldukça eğlenceli bir tören gerçekleşti. Hem mezun olup ilk okuldan ayrılmanın verdiği bir hüzün hem de çocukların başarısı bizi onurlandırdı. Gecenin sonunda öğretmenlerine ve birbirlerine sarılarak hüngür hüngür ağladılar.”

 

BAKMADAN GEÇME!