Metrekareye 203 kg

Güncelleme Tarihi:

Metrekareye 203 kg
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2012 00:00

Fırtına ve yağış, Türkiye’nin batısında hayatı felç etti. Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde son 48 saatte metrekareye 203 kilogram yağış düştü. Kargıcak Çayı’nın taşması sonucu ekili araziler ile bazı ev ve arabalar su altında kaldı. Benzer manzaralar, Fethiye, Dalaman ve Ortaca ilçelerinde de görüldü. Meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklıklarının düşeceğini bildirdi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin batısını etkileyen fırtına ve yağış dün azalırken soğuk hava etkisini arttırdı. Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Kargıcak Çayı’nın taşması nedeniyle yaşanan selin ardından hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Köyceğiz’de son 48 saatte metrekareye 203 kilogram yağış düştüğü bildirildi.

Köyceğiz'de selin faturası ağır oldu / Foto Galeri

Köyceğiz, Fethiye, Dalaman ve Ortaca ilçelerinde tarım arazileri ile bazı ev ve otomobiller su altında kaldı. Bu arada, Muğla’nın Bodrum ve Marmaris ilçelerinde dün etkili olan fırtınadan sonra yağış ve lodos etkisini kaybetti. Bodrum’da son 48 saatte metrekareye 48 kilogram, Marmaris’te son 36 saatte metrekareye 120 kilogram yağış düştü. Isparta’nın Eğirdir ilçesinde ise lodos ve yağmurun etkisiyle 3 balıkçı teknesi battı.

Haberin Devamı

BU GÖRÜNTÜLER MUĞLA'DA ÇEKİLDİ / WEB TV

Meriç Nehri’nin debisi coştu

Edirne’de Meriç Nehri’nin debisi, dün sabah 909.8 metreküpe ulaştı. Meriç Nehri ile Yunanistan sınırı arasında bulunan Bosnaköy’de hayvanlar yüksek yerlere nakledildi. Tunca Nehri çevresindeki bölgeler de taşkından olumsuz etkilendi. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi alanı ile Balkan Şehitleri Anıtı da sular altında kaldı. Hava sıcaklığının 3 derece olarak ölçüldüğü Edirne’de yağmurun yerini kar yağışına bırakması bekleniyor.

/images/100/0x0/55eb52c5f018fbb8f8b9e0cf

Uludağ’da 1.5 metre kar

Bursa’da da önceki gece yarısından itibaren başlayan kar yağışının ardından, Uludağ Oteller Bölgesi’ndeki kar kalınlığı 1.5 metreyi buldu. Sıcaklığın eksi 2 derece olarak ölçüldüğü Uludağ’da, yoğun kar yağışı yüzünden görüş mesafesi zaman zaman 100-200 metreye kadar düşüyor.

Sıcaklıklar 4 ila 6 derece düşecek

Hava sıcaklığı kuzeybatı kesimlerde 4 ila 6 derece azalacak. Marmara’da yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve Bursa çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Ege’de kıyılarda yağmur ve sağanak iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağacak. Akdeniz’de kuvvetli rüzgar ve sağanak beklenirken İç Anadolu’da yağmur zamanla karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Karadeniz’de yağış yükseklerde ise kar bekleniyor. Doğu Anadolu’da ise kar yağışı ve don olacak.

Hortum seraları dağıttı

ANTALYA’da son 2 gündür etkili olan yağış ve fırtına, yerini bulutlu havaya bıraktı. Önceki gece Konyaaltı ve Demre ilçelerinde meydana gelen hortum nedeniyle bazı seralar zarar gördü. Hortum merkeze bağlı Barış, Çevreli, Dere, Büyük Kum ve Kayaaltı mahallelerinde birçok cam ve plastik serayı yerle bir etti. İlk belirlemelere göre yaklaşık 90 çiftçiye ait 320 dekarın üzerinde alan hasar gördü. Saatteki hızı 80 kilometreye ulaşan rüzgâr ise ağaçları devirdi. Fırtına, Demre ilçesinde de etkili oldu. Sahillerde oluşan dev dalgaların yüksekliği 15 metreye ulaştı. Çayağzı Limanı’ndaki yatlar, limanı aşan dalgalar nedeniyle Gökkaya Koyu’na demir attı.
/images/100/0x0/55eb52c5f018fbb8f8b9e0d1

Adana’da kar yolları kapadı

TARSUS-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Adana’nın Pozantı ilçesi kesimi, yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Kalınlığı 20 santimetreyi bulan kar nedeniyle Pozantı- Akçatekir arasında ulaşım durdu, yaklaşık 5 kilometreyi bulan taşıt kuyruğu oluştu. Öte yandan Niğde’nin Çamardı ilçesinde de Pozantı’ya ulaşım sağlayan köy yollarının etkili kar yağışı nedeniyle kapandığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!