Meteoroloji'den uyarılar peş peşe gelmişti! Çöl tozu rüzgarla birlikte etkisini arttırdı, göz açtırmadı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2022 15:06

Meteoroloji, ülkemizin batı, doğu ve iç kesimlerinde toz taşınımının etkili olacağı yönünde uyarılarda bulunmuştu. Afrika üzerinden gelen çöl tozu Şanlıurfa'da rüzgarla birlikte etkisini arttırdı, görüş mesafesi 100 metrenin altına düşünce sürücüler zor anlar yaşadı. Vatandaşlar da toz fırtınası nedeniyle nefes almakta zorlandıklarını söyledi. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de de toz bulutu nedeniyle solunum yolu hastalarına zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları yönünde uyarılarda bulunuldu.

Haberin Devamı

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda "Ülkemizin batı ve iç kesimlerine Afrika üzerinden toz taşınımı beklendiğinden görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, yağış alan bölgelerde çamur şeklinde yağış, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denilmişti.

ŞANLIURFA’DA TOZ FIRTINASI ETKİLİ OLDU

Sabah saatlerinde Suriye üzerinden gelen toz fırtınası, Şanlıurfa merkez ve sınır ilçelerinde etkili oldu. Rüzgarla birlikte etkisini artıran toz bulutu, cadde ve sokaklarda vatandaşları olumsuz etkiledi. Yer yer 100 metrenin altına inen görüş mesafesi nedeniyle sürücüler de zor anlar yaşadı. Temel ihtiyaçları için dışarı çıkan vatandaşlar, toz fırtınası nedeniyle nefes almakta zorlandıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Meteoroloji yetkilileri, günlük yaşamı olumsuz etkileyen toz bulutunun yağmurla dağılmasını beklediklerini açıkladı.

İl Sağlık Müdürlüğü'nce de toz bulutu nedeniyle solunum yolu hastalarına zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları yönünde uyarılarda bulunuldu.

KAYSERİ'NİN YEŞİLHİSAR VE DEVELİ İLÇESİNDE KUM FIRTINASI

Kayseri'de dünden itibaren meteoroloji verilerine göre, saatteki hızı 60 ile 80 kilometreye ulaşan fırtına, hayatı olumsuz etkiledi.

Öte yandan Kayseri'nin Develi ve Yeşilhisar ilçelerinde de kum fırtınası etkili oldu. Şiddetli rüzgar nedeniyle il genelinde bazı binaların çatısı uçarken ağaç devrilmeleri de meydana geldi.

Meteorolojiden uyarılar peş peşe gelmişti Çöl tozu rüzgarla birlikte etkisini arttırdı, göz açtırmadı

Rüzgarın aralıklarla etkili olacağı bildirilirken; yetkililerce olumsuzluk yaşanmaması için vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!