Meteoroloji'den hafta sonu müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Meteorolojiden hafta sonu müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2009 10:46

Hafta sonu program yapacaklara müjde! Marmara'da hava az bulutlu ve açık olacak. Sabah ve gece saatlerinde ise sis etkili olacak.

Haberin Devamı

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Orta ve Doğu Karadeniz’de bugün görülecek yağışların öğle sonrası etkili olması bekleniyor. Yetkililer, bu bölgedeki vatandaşları etkili yağışlara karşı uyardı. Marmara ile iç bölgelerde bugün ve hafta sonu etkili sis bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz ile Sinop, Bartın, Sivas ve Ardahan çevrelerinde görülecek yağışların; öğle saatlerinden sonra Rize ve Hopa başta olmak üzere; Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor. Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile ülkemizin iç kesimlerinin sisli geçeceği bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE SİS UYARISI

Öğle saatlerinden sonra Rize ve Hopa başta olmak üzere; Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde beklenen kuvvetli yağış ile akşam saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde beklenen yoğun kar yağışının neden olabileceği olumsuzluklara karşı ilgililer ve vatandaşlar uyarıldı

Bu arada, Marmara ile iç bölgelerde sabah ve gece saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis olayı beklendiğinden, başta sürücüler olmak üzere ilgililer ve vatandaşlar uyarıldı.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklığı Türkiye genelinde önemli bir değişiklik olmayacak, mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeybatı, Marmara'nın kuzeyinde batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

Bölgelere göre hava durumu da şöyle tahmin ediliyor:

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde sis görülecek.

EGE: Az bulutlu ve açık geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde sis görülecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey kesimleri parçalı bulutlu, öğleden sonra Sivas çevreleri yağmurlu geçecek. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde sis görülecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, Sinop ve Bartın çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde sis görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur ve sağanak, bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Rize ve Hopa başta olmak üzere Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Bölgenin kuzey kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Ardahan çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerler az bulutlu geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

Haberin Devamı

EDİRNE'DE SİS

Edirne'de sis nedeniyle bazı bölgelerde görüş mesafesi 50 metreye kadar düştü.

Meteoroloji Edirne Bölge Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, hava sıcaklığının 5 derece olarak ölçüldüğü kentte, sabah saatlerinde etkili olan sis, görüş mesafesinin bazı bölgelerde 50 metreye kadar düşmesine neden oldu.

Yetkililer, sisin öğle saatlerine doğru etkisini kaybedeceğini, akşam saatlerinde yeniden etkili olacağını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!