Metallica da klasikçi oldu

Güncelleme Tarihi:

Metallica da klasikçi oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

Heavy metal grubu Metallica, San Francisco Senfoni'yle birlikte bir konser vermeye hazırlanıyor. 100 kişilik orkestra ünlü heavy metal grubuna ve besteci Michael Kamen'a eşlik edecek. 21 ve 22 Nisan tarihlerinde Berkeley Community Theatre'nda verilecek olan iki konserde sadece Metallica'nın eserleri seslendirilecek.

David Bowie, Eric Clapton ve Pink Floyd gibi grup ve müzisyenler için orkestrasyon yapan Kamen, grup üyeleriyle birlikte yaptığı basın toplantısında, Metallica projesinin bir şaka olmadığını ve iki yıldır bu konu üzerinde çalışıldığını açıkladı. Kamen ortaya çıkacak müziğin Metallica'nın kolay dinlenen bir versiyonu olmayacağını belirtti. Bu konserlerde Metallica'nın Metallica, San Francisco Senfoni'nin de San Francisco Senfoni olacağını söyleyen Kamen, iki topluluk arasında farktan çok benzerlikler olduğunu da sözlerine ekledi.

Konserde nasıl giyinileceği sorusuna baterist Lars Ulrich; ‘‘Belki Metallica üyeleri siyah kravat takacak ve orkestra da...’’ derken, cümleyi lead gitarist Kirk Hammett şöyle bitirdi; ‘‘Siyah deri giyecek!’’...



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!