Mesut Özil 10 numara

Güncelleme Tarihi:

Mesut Özil 10 numara
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2007 21:44

Haberin Devamı

ALMAN spor dergisi Kicker´e konuşan Mesut Özil, Schalke ile çocukluk rüyası olan şampiyonluğu kucaklamak istediğini söyledi. Mesut, “Schalke, 2001 yılında son dakikada şampiyonluğu kaçırıp, gönüllerin şampiyonu olduğu zaman 12 yaşındaydım. O günden beri şampiyon olma rüyalarını hep görüyorum. Bu rüyam gerçekleşirse çok ama çok mutlu olacağım“ dedi. Mesut´un oyun kurucu özelliğinin üst düzeyde olduğunu vurgulayan Schalke Teknik Direktörü Mirko Slomka,“ O bir 10 numara“ diyerek genç futbolcusuna övgüler yağdırdı.

18 YAŞINDA ŞAMPİYON OLACAK

Schalke A Genç takım oyuncusu olmasına rağmen Bundesliga´da Schalke´nin formasını giyerek yeteneklerinui gösterip başarılı olan Mesut Özil, takımı şampiyon olması durumunda Bundesliga´da şampiyon olan genç futbolcu sıralamasında ise 6. sırada yer alacak. Sezonun son maçının oynanacağı 19 Mayıs Cumartesi günü 18 yasından 216 gün alacak olan Mesut için antrenörü Slomka ,“ Mesut yetenek ve performansıyla takım içinde önemli bir yere geldi. Kendisinden çok memnunum. Arkadaslarida keza „dedi. Slomka, genç futbolcunun kendine has teknigi, top alışı, süratli calımları, zamanlamasını bilen ve hedefe ulaşan top atışları yanında özellikle kısa alandaki ara paslarıyla da adam eksiltmesini çok iyi başardığını söyledi.

O BİR CEVHER

Haberin Devamı

Schalke 04 Kulübü'nün gelecek yıl baskanı olacak olan Josef Schnusenberg,“Mesut bir cevher“ açıklamasını yaparken, menajer Andreas Müller,“ Genç yaşında 60 bin kisinin önüne çıkıp oyunda rahatca önemli kararlar alması onun ne kadar yetenekli birisi olduğunu gösterir“ dedi. Sezon başında geçen yıl A Gencler Almanya şampiyonu olan Schalke´nin kadrosundaki Mesut´la 30 Haziran 2009´a kadar sözleşme yaptıklarını belirten Müller, şunları söyledi.“ Alt yapımızdaki A Genç takımın antrenörü Norbert Elgert´in Mesut´u profesyonel kadroya önermesiyle Bundesliga kadrosuna almaktan çekinmedik. Bu cesaretimizde de başarılı olduk”.

SAMMER,“ İNANIYORUM MESUT A MİLLİ OLACAK“

Türk Genç Milli Takımı´ndan teklif gelmesine ragmen, Almanya Genç Milli Takım formasını giyen Mesut için dergide,“Matthias Sammer, Mesut´u Türkiye Milli takımına gitmesini önleyip Almanya´ya kazandırdığı vurgulandı. Sammer´in,“ Schalke menajeri Andreas Müller bana Mesut´u önerdi. Futbol yeteneği ve zekasi üst düzeyde olan bir gence Alman milli formayı giydirmekten mutluyuz. Mesut Almanya A milli formasınıda uzun yıllar giyecektir“ açıklamasına da yer verildi. Dergide ayrica kendilerine Türklerden„ vatana ihanet“ suçlaması yapılmasına rağmen Almanya´yı seçen Mesut ve babası Mustafa Özil´in uyuma en iyi örnek teşkil ettikleri, Almanya´daki diğer genç Türk futbolcularının da aynı yolu seçmesi bakımından örnek olacakları yorumlarıda yapıldı.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!